Shtypi

18Maj/2022
12.5.2022 Timeouttirana.al:  Ballo me maska” produksion i plotë i Teatro Regio Di Parma mbërrin në Tiranë.

Pas nënshkrimit të PROTOKOLLIT TË BASHKËPUNIMIT tre vjet më parë nga Drejtoresha e Përgjithshme e #TKOBAP, znj.Zana Çela dhe Drejtoresha e Përgjithshme e Teatro Regio Di Parma znj.Anna Meo, konkretizohet ky protokoll me shfaqjen e operas “Ballo me maska” në 1,2,3 dhe 4 qershor 2022 në skenën e TKOB. Produksioni i plotë me skenografinë e […]

18Maj/2022
10.5.2022 – Topalbaniaradio: Si asnjëherë më parë projekti “Un Ballo In Maschera” do të vijë në TKOB/Zana Çela zbulon gjithçka!

Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor gjithnjë e më shumë sjell bashkëpunime dhe vepra të rëndësishme siç pritet të jetë dhe vepra skenike e operas “Un Ballo In Maschera”. Gjithçka nisi tre vite më parë me nënshkrimin e Protokollit të Bashkëpunimit mes TKOB dhe “Regio di Parma” me drejtuese Ana Maria Meo njëkohësisht dhe Presidente […]

18Maj/2022
13.5.2022 – Euronews Albania: Pas 30 vitesh mungesë, rikthehet turneu historik i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore

Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore ka rikthyer turneun historik pas 30 vitesh mungesë. Turneu ka zgjatur 5 ditë në Kosovë dhe në Maqedoninë e veriut. Ky turne u organizua në kuadër të rijetëzimit, kujtesës dhe promovimit të trashëgimisë kulturore. Për përcjelljen e vlerave më të mëdha artistike kombëtare që ruhen nga Ansambli i Këngëve […]

18Maj/2022
13.5.2022 – Euronews Albania: Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore rikthen turneun artistik pas 30 vitesh

Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore ka rikthyer turneun historik pas 30 vitesh mungesë. Turneu ka zgjatur 5 ditë në Kosovë dhe në Maqedoninë e Veriut. Ky turne u organizua në kuadër të rijetëzimit, kujtesës e promovimit të trashëgimisë kulturore, për përcjelljen e vlerave më të mëdha artistike kombëtare që ruhen nga Ansambli i Këngëve […]

12Maj/2022
10 .5.2022 – Wake Up/ TKOB sjellë në Shqipëri veprën “Un Ballo In Machera”, të vitit 1913

Realizimi i operas “Ballo me maska” në skenën tonë me produksionin e plotë skenik, regjisorial, kostumografik dhe teknik nga Teatro Regio i Parmës – Kryeqyteti i kulturës 2022, është arritja më e madhe e një pune 3 vjeçare. https://top-channel.tv/video/wake-up-zana-cela-platforma-ime-bashkepunim-edhe-me-bizneset-qe-skane-lidhje-me-artin/ https://top-channel.tv/video/wake-up-zana-cela-kam-pasur-dileme-per-rikandidimin-ne-drejtimin-e-teatrit-te-operes-dhe-baletit/ https://top-channel.tv/video/wake-up-celasi-drejtuese-e-teatrit-te-operes-dhashe-5-fish-me-teper-shfaqe-sesa-paraardhesi/

12Maj/2022
9.5.2022 – TV Klan Rudina – Zana Cela rikandidon për postin e drejtorit të TKOBAP: Ju prezantoj me platformen time

TV Klan Rudina – Zana Cela rikandidon për postin e drejtorit të TKOBAP: Ju prezantoj me platformen time https://www.youtube.com/watch?v=bnyWzCjsH2o

12Maj/2022
11.5.2022 – ABC News: “Requiem” homazh për Tonin Harapin, Krantja: Etje për veprat shqiptare

Kori, orkestra dhe solistët nën drejtimin e Dritan Lumshit, janë në provat e koncertit dedikuar Tonin Harapit. “Requiem”, vepra madhore, e parealizuar në kohën e shtrëngimeve ideologjike. Maestro Ermir Krantja pak ditë më parë është nderuar me dekoraten “Nderi i kombit”, ai ndodhet në Shqipëri dhe po ndjek me shumë vëmendje artistët në skenë. “Unë […]

12Maj/2022
7.5.2022 – Gazeta Sot: Artistët e TKOB në skenë për “Requiem” të kompozitorit Tonin Harapi, një vepër liturgjike si një lloj testamenti artistik i tij

Artistët e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit bëhen bashkë në koncertin me krijimtarinë e kompozitorit të njohur Tonin Harapi. Solistët, trupa e korit dhe orkestra simfonike e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit do të jenë në mbrëmjen e datës 10 maj për publikun, me koncertin “Requiem”, një vepër e shkruar nga Tonin Harapi, […]

27Pri/2022
21.4.2022 – Shqip.com:  Ansambli Popullor i Shqipërisë me turne në Kosovë dhe Maqedoni të Veriut

Në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor Kosovë-Shqipëri, Teatri i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor i Republikës së Shqipërisë do të realizojë turneun historik të këngëve dhe valleve popullore në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut. Turneu do të fillojë me 25 prill me koncertin në Prizren, në Shtëpinë e Kulturës “Xhemaj Berisha”, duke filluar prej […]

27Pri/2022
21.4.2022 – KlanKosova: Ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve nis turne historik në Kosovë dhe Maqedoni

Në Komunën e Gjakovës po mbahet konferenca për një turne të këngëve dhe valleve që do të mbahet ditëve ne vijim. Në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor Kosovë e Shqipëri, Teatri i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor i Republikës do të realizojë turne historik të këngëve dhe valleve popullore. Ky turne do të mbahet […]

27Pri/2022
21.4.2022 – Kosova Press – Ansambli kombëtar i këngëve dhe valle i Shqipërisë do të nis një turne historik me katër koncerte të pasura artistike, në disa qytete të Kosovës dhe në Maqedoni të Veriut.

Ansambli kombëtar i këngëve dhe valle i Shqipërisë do të nis një turne historik me katër koncerte të pasura artistike, në disa qytete të Kosovës dhe në Maqedoni të Veriut. https://www.youtube.com/watch?v=xdqVGET_W2M

27Pri/2022
21.4.2022 – ATSH: Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve nis turne historik në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut

ATSH/ Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve i Shqipërisë do të nisë një turne historik me katër koncerte të pasura artistike, në disa qytete të Kosovës dhe në Maqedoninë e Veriut. Drejtues të ansamblit dhe përfaqësues të Ministrisë së Kulturës, sot ishin në një vizitë në komunën e Gjakovës, ku edhe u priten nga kryetari […]