Në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor Kosovë-Shqipëri, Teatri i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor i Republikës së Shqipërisë do të realizojë turneun historik të këngëve dhe valleve popullore në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Turneu do të fillojë me 25 prill me koncertin në Prizren, në Shtëpinë e Kulturës “Xhemaj Berisha”, duke filluar prej orës 21:00.

Sipas Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, turneu do të zhvillohet në disa qytete të Kosovës, si Prizren, Gjakovë, Gjilan, Shkup.

“Pas 30 vitesh Ansambli Popullor rikthehet në një turne i cili do të prezantojë sidomos për brezin e ri, vlerat e mrekullueshme që ruan folklori ynë popullor, tradita jonë e kultivuar, që kush më mirë se sa Ansambli Popullor i ka ruajtur, prezantuar dhe performuar përgjatë gjithë historisë së tij 65-së vjeçare”, thuhet në njoftimin e MKRS-së.

Më poshtë gjeni datat e koncerteve në qytetet e Kosovës.

Prizren – 25 prill

Gjakovë – 56 prill

Gjilan – 27 prill

Shkup – 28 prill

https://shqip.com/ansambli-popullor-i-shqiperise-me-turne-ne-kosove-dhe-maqedoni-te-veriut/