“Violonçeli Misterioz”

28 janar , ora 19:00

Skena e TKOBAP

Thonë se violonçeli të jep ndjesinë e të pasurit dikë pranë, i cili kompozon për ty melodinë më të bukur!
Njëjte siç kompozoi Tchaikovsky suitën nr. 4 Mozartiana, apo Shostakovich-i koncertin nr. 1️për violonçel, apo siç shkroi Prokofiev-i simfoninë nr. 1️, e po njësoj, orkestra simfonike e TKOB-së, dirigjuar nga maestro italian, Adriano Martinolli D’Arcy, dhe violonçelisti  Petar Pejčić do të krijojnë magjinë e mistershme në skenën e TKOB-së, me koncertin simfonik “Violonçeli misterioz”.

Në Program:

Cajkovski suitë numër 4( Mozartiana).

Shostakovic koncert numër 1 për violoncel dhe orkestër.

Prokofiev simfoni numër 1( klasike)

 

Petar Pejçiq

Si fitues i çmimit dhe finalisti më i ri i Konkursit të 2-të Ndërkombëtar të Mbretëreshës Elisabeth, Petar Pejçiq dëshmon të jetë një nga artistët më premtues të brezit të tij. “Një muzikant i mrekullueshëm dhe tepër emocionues.” (Le Soir).

 

I lindur në një familje muzikore në vitin 2002, në moshën katër vjeçare. ai mori mësimet e para të violonçelit.  Pas muzikalit të tij dhe fillimet në Beograd, ai u transferua në Gjermani në vitin 2017 për të vazhduar shkollimin në Universitetin e Muzikes dhe Teatrit “Felix Mendelssohn Bartholdy” në Leipzig me Prof. Peter Bruns.

Ai ka fituar çmime në konkurse të shumta ndërkombëtare, si Konkursi Pablo Casals (Çmimi i dytë), Konkursi Anna Kull (Çmimi i Dytë) dhe Konkursi Felix Mendelssohn (Çmimi i Tretë).

Të tjera çmime si “ArtLink Société Générale – Muzikanti i ri më premtues për 2018”; Alexander

Konkursi Glazunov; Liezen Competition; Konkursi Heran si dhe çmimi i parë dhe special fitues në Konkursin Shtetëror Serb (Beograd 2010, 2012, 2014, 2016).

Në moshën nëntë vjeçare Petari bëri debutimin e tij në koncert solo në Beograd, pas së cilës dha disa koncerte dhe recitale në Austri, Belgjikë, Francë, Gjermani, Zvicër, Slloveni, Rusi, SHBA etj.

Si solist ka interpretuar me orkestra si Filarmonia e Brukselit, Filarmonia e Gracit,  Konzerthausorchester Berlin, BKO Ljubica Marić, Orchester Royal de Chambre de Wallonie, Orkestra Stanislav Binički, Orkestra e Festivalit Styriarte dhe shumë të tjerë.

Në moshën nëntë vjeçare Petari bëri debutimin e tij në koncert solo në Beograd, pas së cilës dha disa koncerte dhe recitale në Austri, Belgjikë, Francë, Gjermani, Zvicër, Slloveni, Rusi, SHBA etj.

Si solist ka interpretuar me orkestra si Filarmonia e Brukselit, Filarmonia e Gracit, Konzerthausorchester Berlin, BKO Ljubica Marić, Orchester Royal de Chambre de Wallonie, Orkestra Stanislav Binički, Orkestra e Festivalit Styriarte dhe shumë të tjerë.

 

Ai ishte pjesëmarrës në klasa master me David Geringas, Frans Helmerson, Ivan Monighetti, Josef

Schwab, István Várdai, Jan Vogler dhe ka marrë impulse të rëndësishme muzikore nga Mischa Maisky

dhe Wen-Sinn Yang, ndër të tjera.

Si muzikant dhome ka performuar me artistë të njohur si Friedemann Eichhorn, Pauline.

Sachse, Antti Siirala, Florian Uhlig dhe Mira Wang.

 

Nga pasioni i madh për të zgjeruar horizontet e tij muzikore erdhi bashkëpunimi i veçantë me

koreografi Jacopo Godani dhe kompania e vallëzimit të Dresden Frankfurt. Punimet që rezultojnë – “BACH OFF!” si dhe “Parandjenjat e një plani më të madh”, tregojnë një perspektivë të re për marrëdhëniet midis muzikantë dhe kërcimtarë.

 

Në vitin 2020 ai mori rolin e ambasadorit për Fondacionin Pablo Casals. Ai është bursist i

Akademia Ndërkombëtare e Muzikës në Lihtenshtajn, Fondacioni Yehudi Menuhin – Live Music Now,

Fondacioni Freunde Junger Musiker dhe Fondacioni Dr. Hübner. Që nga viti 2021 ai merr

Günter Henle-Bursa e Fondacionit Peter Klöckner (në Deutsche Stiftung Musikleben).

 

Si fitues i çmimit Martin Stadtfeld 2021, ai regjistroi CD-në e tij të parë me titull “Intima poetica”.

e cila u botua nga Freunde Junger Musiker Mainz-Wiesbaden e.V. Fondacioni.

Ai luan një instrument nga Giuseppe Guarneri (rreth 1692, Kremones).