“Një natë ëndrrash”

21 JANAR 2023, ORA 19:00

Skena e TKOBAP

 

Gjithmonë ka diçka magjepsëse për t’u ndjekur te Teatri i Operës dhe Baletit!
Këtë radhë ju ftojmë të përjetoni “Një natë ëndrrash”, me një koncert simfonik vokal, ku do të vijë plot romancë melodia e “Romeo e Giulietta” dhe mjeshtërisht kryeveprat e Tchaikovsky-t, Rossini-t, Offenbach-ut, etj..
Nën dirigjimin e maestros së mirënjohur hungarez, Sandor Gyudi🪄, Orkestra Simfonike e TKOB-së dhe sopranoja lirike italiane, Ripalta Bufo, e Mezzo-sopranoja, Vikena Kamenica do t’ju drejtojnë mahnitshëm përgjatë aries operistike, në një mbrëmje të paharrueshme.
Kini në vëmendje se koncerti simfonik vokal “Një natë ëndrrash” do të shfaqet vetëm më 21 janar, prandaj duhet të nxitoni për të rezervuar vendin tuaj!!!
Biletat mund t’i tërhiqni çdo ditë, pranë Teatrit të Operës dhe Baletit, nga ora 10:00- 14:00 dhe nga ora 16:00-20:00.

 

Me pjesëmarrjen e :

Orkestra Simfonike e TKOB-së

Dirigjent: SANDOR GUYDI

Soprano: RIPALTA BUFO

Mezzo-soprano: VIKENA KAMINICA

 

Në Program:

 • Overture nga opera “La Cenerentol” – Gioachino Rossini

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • Aria “Una voce poco fa” nga opera “Il Barbiere di Siviglia” – Gioachino Rossini

Interpreton: Ripalta Bufo, soprano

 • Aria “Amour, viens aider” nga opera “Sansone e Dalila” – Camille Saint – Saens

Interpreton: Vikena Kamenica, mezzosoprano

 • Ouverture Miniature nga baleti “Arrethyesi” – P.I. Tchaikovsky

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • “La marcia” nga baleti “Arrethyesi” – P.I. Tchaikovsky

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • “Chinese Dance” nga baleti “Arrethyesi” – P.I. Tchaikovsky

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • “Russian Dance nga baleti “Arrethyesi” – P.I. Tchaikovsky

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • “Walzer of the snow Flakes” nga baleti “Arrethyesi” – P.I. Tchaikovsky

Interpreton: Kori i zerave te bardhe te TKOB

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • Aria “C’est L’amour” nga opera “Les contes d’Hoffmann”- Jacques Offenbach

Interpreton: Vikena Kamenica, mezzosoprano

 Aria e kukulles “Les oiseaux dans la charmille” nga opera “Les contes d’Hoffmann”- Jacques Offenbach

Interpreton: Ripalta Bufo, soprano

 • Dueti  Belle nuit, ô nuit d’amour – “Barcarolle” nga opera “Les contes d’Hoffmann”- Jacques Offenbach

Interpreton : Ripalta Bufo, soprano,

                    Vikena Kamenica, mezzosoprano

 • Adagio per harqje – Samuel Barber

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • Tema e dashurise “Romeo e Giulietta” – Nino Rota

Egzekuton: Orkestra simfonike e TKOB, studentet e conservatorit te Salernos

 • Aria “I am easily assimilated – Old Lady’s Tango”nga opera “Candide” – Leonard Bernstein

            Interpreton : Vikena Kamenica mezzosoprano

 • Aria “Glitter and be gay´ nga opera “Candide” – Leonard Bernstein

            Interpreton : Ripalta Bufo, soprano

 • Dueti “Duo des fleurs: nga opera “ Lakme”  – Leo Delibes

             Interpreton: Ripalta Bufo, soprano

                                Vikena Kamenica, mezzosoprano

 

Ripalta Bufo, soprano e koloraturës

E lindur në Cerignola të Italisë në vitin 1990, pasi studioi klarinetën Eb Piccolo, në vitin 2013 u diplomua në Këndim Opera me nota të shkëlqyera, nderime nën drejtimin e sopranos Maria Paola De Luca, në Konservatorin Umberto Giordano në Foggia dhe në vitin 2016 ajo mori kursin e specializuar dyvjeçar për Këndimin e Operës dhe Teatrin Muzikor në Konservatorin Giuseppe Martucci të Salernos, duke u diplomuar me nderime dhe merita. Ajo u specializua me sopranot Luciana Serra, Barbara Frittoli dhe Elizabeth Norberg Schulz dhe Donata D’Annunzio Lombardi.

Vincitrice (1° premio) del Concorso Lirico Internazionale Roma Caput Mundi.

Vincitrice (1° premio) del International Competition Emil Rotundu.

Vincitrice (2° premio) del X Concorso Lirico Internazionale Giulio Neri.

Vincitrice (2° premio) del IV Concorso Lirico Internazionale Antonio Bazzini.

Vincitrice (1°premio assoluto) del XIV Concorso Lirico Internazionale Umberto Giordano.

Fituese (çmimi i parë) i  Konkursit Ndërkombëtar të Operës Rome Caput Mundi.

Fitues (çmimi i parë) i Konkursit Ndërkombëtar Emil Rotundo.

Fitues (çmimi i dytë) i Konkursit Ndërkombëtar të Operas X Giulio Neri.

Fitues (çmimi i dytë) i Konkursit IV Ndërkombëtar të Operës Antonio Bazzini.

Fitues (çmimi i parë absolut) i Konkursit XIV Ndërkombëtar të Operës Umberto Giordano.

Ajo interpretoi rolet e konteshës së Folleville në Il viaggio a Reims të Rossinit; Gilda në Rigoletto të Verdit, Rosina në “Berberi i Seviljes” të Rossinit, Adina në L’elisir d’amore të Donizettit, Mbretëresha e natës në Flautin Magjik të Mozartit, Frasquita në Carmen e Bizetit, Musetta në La Bohème të Puçinit, Kontesha Olga Sukarev në Fedora nga Giordano, Nedda in Pagliacci nga Leoncavallo, Rosalina në Mbreti i Jordanisë, Serpina në Zonjën shërbëtore të Pergolezit, Lucy në The Telephone të Menottit, Lesbina në “Filozofi i fshatit” të Galuppit, Lea në Marcella di Giordano, Motra Agnese në muajin Marian të Giordano.

Në aktivitet e saj artistike e sheh protagoniste në koncerte në Itali dhe jashtë saj, duke përfshirë Festivalin Sacrum 2021 në Romë, në bazilikën Ara Coeli në Campidoglio të transmetuar në Rai5, koncert për Ambasadën Italiane të Shën Petersburgut në Rusi, Ambasada Italiane në Kajro në Egjipt, Ambasada Italiane në Lima në Peru, Sala Maria Callas (Teatri Regio i Torinos), La Chaudronnerie në La Ciotat, Francë; Ngjarja e Milanos EXPO 2015, Teatri Antik i Taorminës, Festivali i Farinelit, Festivali Veror i Dubrovnikut në Kroaci, Festivali i 50-të i Kombeve në Città di Castello, Festivali i Operas në bashkëpunim me Teatro Grande of Brescia, Palazzo Vecchio, Salone dei Cinquecento në Firence, Universiteti i Lirë i Brukselit, Vendi i ndërtimit të Festivalit të Artit Montepulciano, Teatri Umberto Giordano, GDL në Palazzo Zevallos Stigliano në Napoli, Instituti Papnor i Muzikës së Shenjtë në Romë, Festivali Botëror i Muzikës në Pragë, Peterborough në Angli, Festivali Malgrat de Mar Fibm në Barcelonë dhe shumë të tjerë.