Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit, ju fton të merrni pjesë në Edicionin e Parë, të Festivalit të Muzikës Baroke “AlBa”, tashmë pjesë e sezonit artistik të teatrit, premiera e të cilit do të jetë nesër, dt. 25 mars 2024, ora 19.00.

Muzikë me shumëllojshmëri ngjyrash dhe repertor i panjohur për publikun tonë, i cili do ta vlerësojë atë patjetër.

Më poshtë programi i mbrëmjes së parë:

*Serve e padroni*
_Arie e duetti dalle opere buffe napoletane_

*Leonardo Vinci*
_Vurria addeventare surricillo_
aria per soprano
da Li ziti ngalèra aria di Ciccariello

*Leonardo Leo*
_Sinfonia_
da Amor vuol sofferenza
Allegro, Andante, Presto

*Gaetano Latilla*
_La Fravoletta_
aria per baritono di Don Calascione
da La finta cameriera

*Giuseppe Sellitto*
_Recitativo e Duetto: Son Ragazza son carina_
da Drusilla e don Strabone,

*Giuseppe Porsile*
_Sinfonia in Re magg._
Allegro, Adagio, Allegro

*Gaetano Latilla*
_Io ho un vespaio_
aria per baritono di Pancrazio
da La finta cameriera

*Gio Battista Pergolesi*
_aria di Uberto: Sempre in contrasti_
aria per baritono
aria di Serpina Stizzoso mio stizzoso
duetto: Lo conosco ha quegli occhietti

Rita Iacobelli, _soprano_
Sergio Bologna, _baritono_

*GESUALDO ORCHESTRA*
Cosimo Prontera, direttore al cembalo
Flavia Civico, violino primo
Pietro Cicolecchia, violino secondo
Alessandro Zerella, viola
Alessandra Montani, violoncello
Salvatore Grimaldi, contrabbasso
Ernesto Gilio, fagotto

Ju mirëpresim