Koncert premierë “Gjerdani i Artë” – FITNETE REXHA

30 SHTATOR & 1 TETOR  – ORA 19:00

Ky koncert është një tribut, në kuadër të ciklit të koncerteve dedikuar figurave, që bënë historinë e Ansamblit Popullor të Këngëve dhe Valleve. E nisim me përfaqësuesen e muzikës popullore shqiptare, bilbilin e Shqipërisë së Mesme, Fitnete Rexha. Një koncert që do të risjellë të gjallë këngët perla të interpretuara mjeshtërisht gjatë gjithë karrierës së saj, këtë herë në zërat brilant të solistëve të AP, Aranit Hoxha, Iris Bega etj. Me pjesëmarrjen e artistëve të ftuar: Valbona Mema, Bujar Qamili, Juli Çenko dhe muzikantit Çim Rexha.

Me pjesëmarrjen e:

Kori, Trupa e Valleve dhe Orkestra  e Ansamblit Popullor, Nxënësit e Shkollës së Baletit, Fëmijëve të Qendrës Kombëtare të Kulturës për Fëmijë

 

Në program:

Vallja e dajreve

Interpreton: Trupa e Valleve

***

Mori gocë me naze shumë, Ke ullini kodrës

Interpreton: Kori Ansamblit Popullor

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Mu aty te shtatë zymbylat, Jam bandill

Soliste: Iris Bega

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Karajfili dhe zambaku

Solist: Aranit Hoxha

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Mori vjollca që çel në saksi

Soliste: Mirela Aliaj

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kur dy zemra dashurohen, Jam e lumtur

Soliste: Iris Bega

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Një lulishte me trëndafila, Kur t’i shoh dy sytë e shkru’

Solist: Aranit Hoxha

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Jeleku kadife

Soliste: Genciana Paparisto

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Valle Popullore E Shqipërisë Së Mesme

Interpreton: Trupa e Valleve

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Këngë Shkodrane

Solist: Bujar Qamili

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kolazh Gjirokastrit

Soliste: Juli Çenko

Shoqëron: Kori Ansamblit Popullor

Interpreton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Këngët e vendit tim

Interpretojne artiste e “Ansambli i së ardhmes”

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Valle me motive Çame

Iterpreton: Grupi i valleve të Ansamblit Popullor

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kno mi qyqe, Kënga e Fitnetes

Soliste: Valbona Mema

Shoqëron: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Qan Lulja për Lulen

Interpreton: Valbona Mema, Shkëlqim Reka

Shoqëron: Kori dhe Orkestra  e Ansamblit Popullor

 

Biletat shiten duke filluar prej datës 28 shtator, nga ora 10:00 – 14:00 dhe 16:00 – 20:00. Ju mirëpresim!