21 MAJ 2022 ORA 20:00

VENDI: SHËTITORJA E QYTETIT TË SARANDËS

Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor në kuadër të hapjes së sezonit turistik  në datë 21.05.2022, do të udhëtojë drejt qytetit të Sarandës për realizimin e  programit artistik me   trupën e Ansamblit Popullor. Ky program artistik bazuar mbi repertorin e larmishëm të Ansamblit Popullor synon që ta kthejë këtë ditë të veçantë në një ditë festë për publikun e Sarandës dhe  më gjërë, bazuar mbi këngët dhe vallet e bukura të folklorit tonë të cilat një atmosferë festive në publik. Koncerti do të mbahet në ambjent të hapur për të pasur një pjesmarrje sa më të madhe. Në koncert do të performojë e gjithë trupa e Ansamblit Popullor të përbër me rreth 45 artistë, valltarë, këngëtar, instrumentistë. Koncerti do të zgjasë 70 minuta.

Me pjesmarrjen e:

Orkestrës së Ansamblit Popullor

Grupi Korl

Grupi i Valleve

Artistët e rinj të Ansamblit Popullor

Solistë: Iris Bega, Lek Pecnikaj, Denisa Gjezo, Malvina Likaj, Adela Bezhani

 

Në program:

 

“Valle  e Tirones”

Interpretojne: Grupi i Valleve

***

“Fustanin që ta solla mbremë” dhe “Vitori tu beftë nëna”

Interpreton: Denisa Gjezo

***

“Buzeqesh goca” dhe “Artizane Lumes”

Interpreton: Adela Bezhani

***

“Potpuri Vlonjate”

Interpreton: Malvina Likaj

***

“Valle e Delvines”

Interpretojnë: grupi i valleve

***

“Mu aty ke 7 zymbylat”

Interpreton: Iris Bega

***

“Në ketë stinë të bukur”

Interpreton: Lek Pecnikaj

***

“Hapi syte e zeze” dhe “Në atë mal ku fryn veriu”

Interpretojnë: Denisa Gjezo, Malvina Likaj

***

Valle – Kolazh Veriu

Interpretojnë: Grupi i valleve

***

Kolazh “E bukura  Shqiperi”

Interpretojnë: solistët dhe grupi korit

***

“Dil të shoh me sy” dhe “Qenke veshur me të bardha”

Interpreton: Iris Bega

***

“Tumnakuqe” dhe “Osman taka”  valle e kënduar

Interpretojnë: Denisa Gjezo, grupi i valleve, grupi koral

***

“Pogonishte”  valle

Interpretojnë: grupi i valleve