31 Tetor dhe 1 Nëntor 2022 | Ora: 19:00
SKENA E TKOB

Koreografia nga BLENARD AZIZAJ

Bazuar në materialin dokumentar, Blenard Azizaj tregon për kërkimin e një shtëpie të re në skenat e vallëzimit emocionalisht prekëse. Në katër kapituj – largimi, kujtimet, mbërritja dhe shpresa për një shtëpi të re – ai gjurmon përvojat dhe ndjenjat e njerëzve që ikin. Duke pasur parasysh stacionet e ngjashme që njerëzit kalojnë në rrugën e tyre për në mërgim, Azizaj, i cili vetë u largua nga vendi i tij i lindjes Shqipëria, në moshën 14 vjeçare, ka zhvilluar një pasuri të materialit të lëvizjes që kondensohet në kërcimin prekës. Shoqëruar nga struktura të ndryshme të shëndosha, të kompozuara nga Diego Noguera Berger, kërcimtarët bëhen refugjatë, roje kufitare, ndihmës, zyrtarë…

 

Biletat mund ti blini në linkun: https://www.myticket.al/land-event.php ,

ose në sportelin e TKOB nga ora 10:00-14:00 dhe 16:00 – 20:00

Ju mirëpresim!