KONCERT VOKAL – INSTRUMENTAL

9 NËNTOR – ORA 19:00 – HOLLI KONCERTOR I TKOB

 

Shija e fund romantizmit në muzikën e kompozitorëve francez, G. Fauré, J. Massenet, Ch. Gounod mblidhet sëbashku, në koncertin vokal – instrumental të sopranos, Sonila Baboçi.

Me pjesëmarrjen gjithashtu të soprano-s Dorina Selimaj, bariton-it Artur Vera, pianist-es Herta Cane, violinist-it Nikola Kondakçi dhe violonçelist-es Jona Çegrani.

 

Në program:

 “Le papillon et le fleur” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Piano: Herta Cane

***

“Mai” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Piano: Herta Cane

***

“Au bord de l’eau” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Violonçel: Jona Çegrani

Piano: Herta Cane

***

“Après un rêve” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Violonçel: Jona Çegrani

Piano: Herta Cane

***

“Meditation”  nga opera “Thaïs” – J. Massenet

Violinë: Nikola Kondakçi

Piano: Herta Cane

***

 “Vous qui faites l’endormie” – Ch. Gounod

Interpreton: Artur Vera

Piano: Herta Cane

***

 “Tristesse” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Piano: Herta Cane

 ***

“Sérénade Toscane” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Violonçel: Jona Çegrani

Piano: Herta Cane

***

“Berceuse” – G. Fauré

Violonçel: Jona Çegrani

Piano: Herta Cane

***

“Ici -Bas” – G. Fauré

 Interpreton: Sonila Baboçi

Piano: Herta Cane

 *** 

“Hymne” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Piano: Herta Cane

 ***

“Chanson du pêcheur” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi

Violonçel: Jona Çegrani

Piano: Herta Cane

***

“Puisqu’Ici – Bas tout Âme” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi dhe Dorina Selimaj

Piano: Herta Cane

***

“Tarentelle” – G. Fauré

Interpreton: Sonila Baboçi dhe Dorina Selimaj

Piano: Herta Cane 

 

Gabriel Fauré, ёshtё njё ndёr kompozitorёt francezё tё shekullit tё 19-tё, stili i tё cilit dallohet pёr finesёn e melodisё dhe pёr ekuilibrin qё zotёron nё veprat e tij. Ai ka lёnё njё numёr tё madh veprash tё muzikёs sё dhomёs dhe mё pak vepra orkestrale, pasi mesazhi i muzikёs sё tij ёshtё intim, vjen nga brendёsia e shpirtit dhe shkon drejt pastёrtisё perfekte tё idesё muzikore.

Fauré ishte profesor i Maurice Ravelit, George Enescut, Nadia Boulangerit e i shumё kompozitorёve tё tjerё dhe kjo dёshmon pёr rёndёsinё e tij jo vetёm si autor, por edhe si mjeshtёr tё mёsimdhёnies.

Jules Massenet, kompozitor romantik francez, i shekullit tё 19-tё, njihet kryesisht  si kompozitor i muzikёs operistike, me njё opus prej mё shumё se 40 veprash teatrale, nё stile tё ndryshme. Nё fund tё jetёs sё tij, shumё kritikё e konsideronin si kompozitor tё njё stili tё vjetёr dhe pak aventuresk, por sot veprat e tij janё gjerёsisht tё luajtura si prodhimtari e mirёrealizuar e Belle Epoque.

Charles Gounod, njё tjetёr kompozitor i rёndёsishёm francez i shekullit tё 19-tё, kontributi i tё cilit shtrihet nё zhanrin operistik dhe atё tё muzikёs kishtare. Ndёr veprat e tij mё tё famshme, mund tё pёrmenden opera “Faust”, “Roméo et Juliette” etj.