Festivali më i madh ndërkombëtar i modernizimit të kompozicionit shqiptar, këtë vit do mbahet në Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit.

Një Festival si pol u kulturës, i gjuhës shqipe me tinguj dhe integrimit kulturor në peisazhin botëror. 14 autorë shqiptarë dhe 14 të huaj. 30 vepra shqiptare dhe 31 të huaja. Me pjesëmarrjen e: Elvin Hoxha Ganiyev, Rejsi Prosi, AMAI kuartet Viena, Kosti Deti, Klejda Tare dhe yjet e interpretimit nga profesorati i Universitetit te Arteve në datat 26 dhe 27 Nëntor e 12 dhe 22 Dhjetor në TKOB.

10 Vjetori i PIANODROM

Autorë nga Bota: Scarlatti, Schubert, Mendelssohn ,Liszt, Chopin, Tchaikovsky, Ysaye, Debussy, Bartok, Scriabin, Prokofjev, Piazzolla,Skalkottas, Theodorakis, Shaw( USA)

Autorë shqiptarë: Zadeja, Ibrahimi, Harapi, Gaci, Dhomi, Sind, Zaharjan, Cene, Çekiçi, Naçi, Mullaj, Peçi.

26 Nëntor e Shtunë
Koncert recital i Elvin Hoxha Ganiyev. Në piano Klejda Tare: Sonata n3 n6 Ysaye.
Sonata n2 (koha 2) n3 Epiphyse – premierë Botërore Peci. Sonata Debussy
Ora 19:00 – TKOB Holl

27 Nëntor e Diel
Rejsi Prosi Recital; Zadeja, Schubert, Mendelssohn, Peçi, Bartok
Ora 19:00 – TKOB Holl

12 Dhjetor e Hënë
Koncert Gala me Yjet shqiptar të interpretimit.
Program me vlera të Arta nga trashëgimia botërore e shqiptare.
Ekzekutojnë: Ciko, Petrollari, Qerimaj, Selita, Laro, Aliaj, Rapaj,Bendaj, Lila, Gjura;
Tchaikovsky, Ibrahimi, Zadeja, Liszt, Chopin, Piazzolla, Peçi, Cene.
Ora 19:00 – TKOB Holl.

22 Dhjetor e Enjte
Recital i Kosti Deti, TINGUJT E SHPIRTIT. Program me autorë botërorë e shqiptarë
Scarlatti, Prokofiev, Schubert, Liszt, Tchaikovsky, Scriabin, Peçi, Ibrahimi.
Ora 19:00 – TKOB Salla e madhe

Ju mirëpresim!

*Hyrja e lirë!