3 dhe 4 Nëntor 2022 | Ora: 19:00
SKENA E TKOB

Opus 25 / Zeitraum – koreografi nga ENO PEÇI

Winds and Waltzes – koreografi nga GENTIAN DODA & DIMO MILEV

Ghost – koreografi nga ANGELIN PRELJOCAJ

Opus 25

Opus 25 u krijua nga Peçi për Gala des Etoiles në Luksemburg 2017. Interpretuar nga Marina Rützler dhe Eno Peçi, luajtur në piano nga Herton Mikeli.

Opus 25 është për dy njerëz që përpiqen të shpëtojnë lidhjen e tyre! Një marrëdhënie që ka ikur prej kohësh. Një flakë që u shua në atë kohë.

Zeitraum

Kërcimtari mban kufje. Ai dëgjon muzikë. Trupi reagon ndaj ritmit. Bota është harruar. Krijohet një koreografi që ndjek ligjet e veta. Një tokë çudibërëse, një udhëtim në ferr, një vallëzim vdekjeje? Personi që dëgjon ikën në një botë të ngjashme me ëndrrat, joreale.

Ai mbron veten, krijon botën e tij. Ai veçohet në teknologjinë dixhitale, krijon atmosferën e duhur, harron kohën.

Por, çfarë ndodh kur kthehet në realitet? Koreografi Eno Peçi eksploron çështjen e izolimit dixhital të njerëzve modernë dhe pasqyron botë reale kundër surreale.

 

Winds and Waltzes

Muzika: Joaquin Segade, Trio Garufa, Alva Noto

Erërat dhe Valtzesi ngjallin sfidën e valsit me hijen tënde të brendshme.

 

Ghost

Muzika: E. Cooley & O. Blackwell, P.I. Tchaikovski

Në këtë vepër të re, Angelin Preljocaj zhytet në imagjinatën e koreografit kur kishte idenë e krijimit të ‘Liqenit të Mjellmave’ të tij të famshme. Me këtë imitim koreografik, ai zbavit veten duke shkuar para e prapa midis kohës sonë dhe të kaluarës së Rusisë Perandorake.

” Ghost” ngjall për Angelin Preljocaj gjurmën e lënë në të pavetëdijshmen tonë kolektive nga figurat e mëdha të krijimit artistik. Një ekzistencë ‘fantazëm’ në kuptimin poetik të termit.

 

Biletat mund ti blini në linkun: https://www.myticket.al/land-event.php ,

ose në sportelin e TKOB nga ora 10:00-14:00 dhe 16:00 – 20:00

Ju mirëpresim!