5 KORRIK, ORA 19:30

Një bashkëpunim unik i bukur muzikor klasik me tre koncerte nga artistë interpretues të Ballkanit Perëndimor dhe Shteteve të Bashkuara në kujtim dhe nderim për pianistin amerikan me famë botërore Derek Han, një mik i dashur i Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut dhe në përgjithësi të gjithë Ballkanit Perëndimor, i cili vdiq nga Covid-I9 në prill 2021.

Solistë:

Clive Greensmith

Erin Helgeson Torres

Catherine Wethington

Armando Likaj

Sihana Badivuku

Blerim Grubi

Klevis Gjergji

Rodolf Baha

Sonila Dungaj

 

Dirigjent:

Deniola Kuraja

Drejtor artistik:

Klevis Gjergji

 

Në program:

 

HAYDN

Cello Concerto No. 1 in C Major, Hob. VIIb/1, I. Moderato

Violinçel: Clive Greensmith

***

LEHÁR

Lippen Schweigen from Die lustige Witwe

Soprano: Catherine Wethington

Bariton: Armando Likaj

***

CHAMINADE

Flute Concertino, op. 107

Flaut: Erin Helgeson Torres

***

STRAUSS

“Morgen”, op. 27, no. 4

Soprano: Catherine Wethington

Violin: Sihana Badivuku

***

BRUCH

Concerto for Clarinet, Viola and Orchestra in E minor, Op 88,

Andante con moto

Violë: Sonila Dungaj

Klarinetë: Rodolf Baha

***

W.A. MOZART

Laudate Dominum, Vesperae solennes de Confessore, K.339

Soprano: Catherine Wethington

Violinë: Sihana Badivuku

Violë: Blerim Grubi

***

W.A. MOZART

Piano Concerto No. 23, K.488, II. Adagio & III. Allegro Assai

Piano: Klevis Gjergji

***

BORNE

Fantaisie Brillante sur ‘Carmen’

Flaut: Erin Helgesson Torres

***

ROSSINI

Largo al factotum della città, Il barbiere di Siviglia

Bariton: Armando Likaj

***

W.A. MOZART

Sinfonia Concertante in E-flat Major, K.364, Violin and Viola,

II.Andante

Violinë: Sihana Badivuku

Violë: Blerim Grubi

***

MOORE

Willow Song, Ballad of Baby Doe

Soprano: Catherine Wethington

Piano: Klevis Gjergji

***

RESPIGHI

Adagio con Variazioni for Cello and Orchestra

Violinçel: Clive Greensmith

***

DONIZETTI

Il dolce suono, Lucia di Lammermoor

Soprano: Catherine Wethington

Flaut: Erin Helgeson Torres