E ardhmja në gjurmët e historisë…kur tradita bashkon brezat në valle e këngë.

Ansambli Popullor po trashëgon pasurinë më të madhe shpirtërore të këtij vendi, thesarin e pa çmuar në çdo kohë, artin popullor. Art për të cilin u trajnuan intensivisht në studiot e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore. Fal këtij trajnimi sot kemi një ansambël frymëzuar nga pasioni dhe energji të reja. Këta artist të rinj po ndërtojnë të ardhmen mbi themelet e së shkuarës.

Solist: Egzona Salaj, Aduel Kovaçi, Erjon Sheri, Malvina Likaj, Adela Bezhani, Xhoni Jesku, Arbër Pelushaj, Anxhelo Duro, Artur Vera.

Solist në grupin e valleve : Marjana Shkreta, Ajkana Topalli, Arlinda Mulgeci, Olta Ahmetaj, Enkelejd Bajraktari, Reji Berisha, Mirjan Lapushi, Selin Bollati.

 Grupi i valleve: Marjana Shkreta, Ajkana Topalli, Arlinda Mulgeci, Olta Ahmetaj, Enkelejd Bajraktari, Fabjon Deliu, Reji Berisha, Mirjan Llapushi, Eugert Osmanaj, Aldriano Bazhdari, Asllan Hoti, Selina Bollati, Amber Dema, Semela Sënderasi.

 Orkestra e Ansamblit Popullor: Vladimir Hasimi (fizarmonikë), Alban Tahiri (violinë), Flogert Shatraj (violinë), Artan Shabani (klarinetë, bilbil), Adriatik Çelmeta (lahutë), Fatmir Serudi (lahutë), Arbin Alimeri (kontrabas), Blendi Luri (oboe), Ana Shkjezi (flaut), Neki Kastrati (perkusion), Leonard Cara (daulle).

 

Në Program :

Këngët e vendit tim – Grupi Vokal 

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Valle e Qypave   

Interpreton : Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansmablit Popullor

***      

Djal i dashtun  

Soliste : Egzona Salaj

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Tuj shëtit në arra të gjata  

Solist : Erion Sherri

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Me lule të bukra    

Solist : Anxhelo Duro – Adela Bezhani

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Valle e Tropojës   

Interpreton : Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Kolazh Përmetar  

Solist : Xhon Jesku – Arbri Pelushaj

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 *** 

Lule t’bukra ka Tirona 

Soliste : Adela Bezhani

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Potpuri vlonjate       

Soliste : Malvina Lika

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Kur perëndon dielli  

Soliste : Xhon Jesku – Malvina Lika

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Valle  Te burimi    

Interpreton : Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Ma ke gishtin per unazë     

Solist : Egzona  Salaj – Aduel Kovaçi

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor

*** 

Çobani        

Solist : Artur Vera

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Kolazh Kosovar  

Kallma Cigaren

O Zambaku i Bardhë

Solist : Aduel Kovaçi

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Valle – Në garë

Interpreton : Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor.

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Dil të shoh me sy

Soliste : Iris Bega

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor

 ***

Bishtaleca palë palë

Solist : Aranit Hoxha

Ekzekuton : Orkestra e Ansamblit Popullor