23 DHJETOR , ORA 18:00

HOLLI KONCERTOR

Mbrëmje koncertore prag Krishtlindjesh në TKOB.

“Oratorio de Noel”, Op. 12, nga Camille Saint-Saëns, i njohur gjithashtu si Oratorio i tij i Krishtlindjeve, është një vepër e ngjashme me kantatën e realizuar për solistë, kor, organo, tela dhe harpë.

Ndërsa një organist në La Madeleine, Saint-Saëns shkroi oratorionin e Krishtlindjeve në më pak se dy javë, duke e përfunduar atë dhjetë ditë përpara premierës së tij në Krishtlindje të vitit 1858.

Partitura vokale e këtij oratorio u përgatit më vonë nga kompozitori dhe organisti Eugene Gigout, koleg i Saint-Saëns.