Në “Ditën Botërere të Muzikës”, kemi zgjedhur të festojmë, në një maratonë koncertesh me të gjitha trupat e TKOB.

Gëzuar këtë ditë të veçantë me shpresën se do të shihemi shumë shpejtë në shfaqjet tona me publik masiv, triumfues ndaj pandemisë.

 

Koncerti “Muzika e Dhomës Shqiptare”

Organizator: TKOB

Vendi i zhvillimit: Përballë hyrjes të TKOBAP,  Ballkoni i TKOBAP

Një koncert dedikuar kompozitorëve të cilët hodhën themelet më të rëndësishme të muzikës Shqiptare. Në këtë koncert u interpretuan nga kuarteti i harqjeve te TKOB dy krijime tepër të rëndësishme për historin e muzikës shqiptare. Kuarteti i harqjeve i kompozuar nga   Tish Daija në 1956 dhe kuarteti i harqjeve i kompozuar nga Feim Ibrahimi  në 1989.

Egzekutuan; Kuartet i harqjeve të TKOB:

Nikola Kondakçi, Migena Kreci, Flobens Zyma, Mario Guralumi.

Gëzim Bulçari, Gerd Cinxo, Albana Leka, Ejona Nako.

 

Në program:

Tish Daija – Kuartet harqesh

  1. Moderato- Allegro
  2. Moderato – Un poco animato
  • Allegro scherzoso
  1. Allegro

Egzekutuan:

Nikola Kondakçi, Migena Kreci, Flobens Zyma, Mario Guralumi.

 

Feim Ibrahimi – Kuartet harqesh                                                       

  1. Allegro moderato
  2. Andante sostenuto
  • Allegro giocoso

Egzekutuan:

Gëzim Bulçari, Gerd Cinxo, Albana Leka, Ejona Nako.

 

KoncertiRomacat Shqiptare”

Në “Diten Boterore të Muzikes” u realziua koncerti vokal i solisteve të TKOB, me romancat me te bukura shqiptare te kompozitoreve Feim Ibrahimi, Simon Gjoni, Vangjo Nova, Cesk Zadeja, Zef Coba, Spartak Tili, Lola Gjoka, Rauf Dhomi,.Një koncert i nërtuar i tëri me romanca shqiptare të cilat kanë shumë vite që nuk interpretohen në skenat shqiptare. Për të festuar këtë ditë kaq të veçantë stafi drejtues i  teatrit vendosi ti nxjerrim nga arkiva e TKOB këto romanca per t’ia ofruar publikut të interpretuar nga solistët lirik të TKOB. Në to pasqyrohen, vlerat më të mira të këtij zhanri të krijuesve vendas, disa shumë të njohur e disi më pak. Ata shpalosin vlerat e tyre  në gjininë e romancës duke krijuar një koncert mbi motive tërësisht shiptare.

 

Organizator: TKOB

Vendi i zhvillimit: Holli qendror i koncerteve të TKOB

Në program:

Feim Ibrahimi – Poezia Dritëro Agolli

” Pranvere”

Interpreton: Ivana Hoxha

Pianiste: Etrita Ibrahimi

***

Simon Gjoni – Poezia Sulejman  Mato

” Erdh pranvera nga malet”

Interpreton: Dorina Selimaj

Pianiste: Ingrid Pulizo

***

Spartak Tili – Poezia Llambro Ruci

” Peisazhi i Atdheut”

Interpreton: Dorina Selimaj

Pianiste: Ingrid Pulizo

***

Vangjo Nova – Poezia Naim Frashëri

” Fjalet e qiririt”

Interpreton: Vikena Kamenica

Pianiste: Etrita Ibrahimi

***

Lola Gjoka  –

“Eja vashë”

Interpreton: Vikena Kamenica

Pianiste: Etrita Ibrahimi

***

Çesk Zadeja – Teksti popullor

“Skënderbeu drague me fletë” Balladë

Interpreton:  Denis Skura

Pianiste: Ingrid Pulizo

***

Zef  Çoba – Poezia Ismail Kadare

“Hëna përmbi plepa”

Interpreton: Eva Golemi

Pianiste: Ingrid Pulizo

***

Zef Çoba- Dritëro Agolli

“Dy pritjet”

Interpreton: Shpresa Beka

Pianiste: Etrita Ibrahimi

***

Rauf  Dhomi – Poezia Ndre Mjeda

“Vjeshta”

Interpreton: Armando Likaj

Pianiste: Ingrid Pulizo

 

Koncert “Tinguj Pa Kufij”

Hapsira kryesore e hyrjes së teatrit tonë u kthye në arenë feste me artistët e Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullor. Me rastin e ditës Ndërkombëtare të Muzikës, Ansambli Popullor prezanton një koncert me repertor të zgjedhur nga të gjitha krahinat e Shqipërisë me titullin ‘’ Tinguj pa kufij ’’ Muzika popullore Shqiptare, ka një histori tejet interesante, mënyra sesi kjo lloj muzike ka jetuar gjithmonë me popullin Shqiptar duke u trashëguar brez pas brezi dhe duke vazhduar të jetoj gjithmonë me ne si pjesë e pa ndarë dhe e çmuar e traditës tonë. Edhe në vendin tonë prej vitesh muzika feston ditën e vet, ku tingujt e zërave, instrumentave, valleve popullore bëhen pjesë e një atmosfere festive në salla apo sheshe të ndryshme duke përçuar ashtu si edhe në gjithë botën mesazhin se Muzika s’ka Kufij!

 

Organizator: TKOB

Vendi i zhvillimit: Holli qendror i koncerteve të TKOB

Në program:

Valle e Qypave

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Interpreton: Trupa e valleve të Ansamblit Popullor

 

Kolazh me këngë qytetare shkodrane

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Interpreton: Grupi koral i Ansamblit Popullor

 

Mori vjollca qe cel ne saksi – Une e di qe ti me do

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Soliste: Mirela Alia dhe kori Ansamblit Popullor

 

Valle instrumentale per violin dhe orkester – Tish Daija

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Solist: Flogert Shatraj

 

Mu aty ke 7 zymbylat – Jam bandill

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Soliste: Iris Bega

 

Sa merak jam bere per ty

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Solist: Lek Pecnikaj

 

Valle librazhdit

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Interpreton: Trupa e valleve të Ansamblit Popullor

 

Artizane e lumes je – O moj merushe – Bishtalecat pale pale

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Solist: Aranit Hoxha

 

Kenge polifonike – Kenge Përmetare

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Soliste : Juli Cenko dhe kori Ansamblit Popullor

 

Instrumentale me klarinet

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Solist: Artan Shabani

  

Valle  “Dasem Kosovare”

Egzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

Interpreton: Trupa e valleve të Ansamblit Popullor

 

Opera Koncertale – Elisir D’Amore

Kompozitor- Gaetano Donizetti  Libreti- Felice Romani

 

Përmbyllëm maratonen e muzikes në “Ditën Botërore të Muzikës” me operën koncertale “L’elisir d’amore”.

Finalja ju besua artistëve të së ardhmes, solistëve të rinj të opera-studio, që përmbyllën me sukses shfaqjen e tyre të katërt, pas tre muaj trajnimi.

 

Organizator: TKOB

Vendi i zhvillimit: Salla e orkestrës e TKOB

 

Interpretuan:

Koncertmaestër: Herta Cane

Adina – Renisa Laçka; Rovena Xhelili

Nemorino – Neron Kacia; Keldi Ahmetaj;

Dulcamara – Xhieldo hyseni

Belcore – Artur Vera; Patrik Vjollca

Giannetta – Laura Hoxha