KONCERT KORAL

Së shpejti online në Facebook, YouTube dhe www.tkob.gov.al

 

TKOBAP sjell mbrëmjen e 4 marsit një program të zgjedhur me pjesë korale. Kori Kameral dhe Solistët e TKOB do të sjellin disa nga krijimet më të bukura të Gioachino Rossini-t, kompozitorit shumëdimensional krijimtaria e të cilit zë një vend të rëndësishëm në muzikën operistike dhe atë religjioze.

 

Dirigjent: Dritan Lumshi

Solistë: Shpresa Beka, Rovena Xhelili, Ina Gaqi, Laura Hoxha, Erlind Zeraliu, Gerald Murrja, Antonio Zefi, Artur Vera

Kori Kameral: Elda Koçibelli, Rovena Xhelili, Enkeleda Zepishta, Ina Gaqi, Roel Llupo, Gilmond Miftari, Glerson Hoxha, Antonio Zefi, Sokol Tomori, Aurel Thellimi, Genc Vozga, Redrina Kokona, Eglantina Shkurti, Majlinda Havale, Enkelejda Dama, Rudi Sata, Fatbardh Karaj, Keldi Ametaj, Mikel Kraja, Ogert Islami, Sokol Hidersha

Kori Femëror: Klodi Bocka, Moza Agolli, Silvana Kiri, Rovena Xhelili, Sofika Kole, Atea Aliko, Leidi Helshani, Majlinda Laska, Shamsah Gega, Irena Saraçi

Piano: Igli Rapaj

 

NË PROGRAM:

Gioachino Rossini – La Fede, La Speranza, Carita

Soprano: Rovena Xhelili

Dirigjent: Dritan Lumshi

Kori Femëror

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – L’invito

Soprano: Shpresa Beka

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – I Gondolieri, La Passeggiata, Il Carnevale di Venezia

Dirigjent: Dritan Lumshi

Kori Kameral

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – Due Gatti

Soprano: Rovena Xhelili

Alto: Laura Hoxha

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – L’Italiana in Algeri – Aria e Mustafa “Gia d’insolito ardore nel petto”

Bariton: Artur Vera

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – Mosse in Egitto – “Dal Tuo Stellato Soglio”

Tenor: Erlind Zeraliu

Dirigjent: Dritan Lumshi

Kori Kameral

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – “Stabat Mater” Introduzione

Soprano: Rovena Xhelili

Alto:   Ina Gaqi

Tenor: Gerald Murrja

Bariton: Antonio Zefi

Dirigjent: Dritan Lumshi

Kori Kameral

Pianist: Igli Rapaj

***

Gioachino Rossini – “Stabat Mater” Finale, Amen in Sempiterna Saecula

Dirigjent: Dritan Lumshi

Kori Kameral

Pianist: Igli Rapaj