Premiera e parë e ciklit të koncerteve “Gjerdani i artë” të #AP, dedikuar zërit brilant, interpretueses historike të këngëve popullore të Shqipërisë së Mesme, Fitnete Rexha.

Një tribut, i cili e sjell edhe njëherë të gjallë bilblin e muzikës popullore shqiptare, personalitetin e rrallë, dhe këngëtaren e madhe, Fitnete Rexhën.

 

Të ftuar: Valbona Mema, Shkëlqim Reka, Juli Cenko, Elisabeta Janaqi

Solistë: Aranit Hoxha, Iris Bega, Genciana Paparisto, Mirela Aliaj, Manjola Lula, Irini Nikolla

Me pjesëmarrjen e:

Kori i AKKVP, Trupa e Valleve e AKKVP, Orkestra e AKKVP, Nxënësit e Shkollës së Baletit, Fëmijëve të Qendrës Kombëtare të Kulturës për Fëmijë

 

Në program:

 

Vallja e dajreve

Interpreton: Trupa e Valleve

***

Mori gocë me naze shumë, Ke ullini kodrës

Solistë: Aranit Hoxha, Iris Bega, Genciana Paparisto, Mirela Aliaj, Manjola Lula, Irini Nikolla

Shoqëron: Kori AKKVP

Interpreton: Orkestra AKKVP

****

Mu aty te shtatë zymbylat, Jam bandill

Soliste: Iris Bega

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Karajfili dhe zambaku

Solist: Aranit Hoxha

Shoqëron: Orkestra AKKVP

****

Unë e di që ti mu më do

Soliste: Mirela Aliaj

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Kur dy zemra dashurohen, Jam e lumtur

Soliste: Iris Bega

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Një lulishte me trëndafila, Kur t’i shoh dy sytë e shkru’

Solist: Aranit Hoxha

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Jeleku kadife

Soliste: Genciana Paparisto

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Valle Popullore E Shqipërisë Së Mesme

Interpreton: Trupa e Valleve

***

Këngë Përmetare, Bëje dru në përcëllima

Soliste: Juli Cenko

Shoqëron: Grupi Koral

***

Fustani me pika

Soliste: Elisabeta Janaqi

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Lule të bukura ka Tirana

Interpreton: Fëmijët e Qendrës Kombëtare të Kulturës për Fëmijë

***

Kno mi qyqe, Kënga e Fitnetes

Soliste: Valbona Mema

Shoqëron: Orkestra AKKVP

***

Qan Lulja për Lulen

Interpreton: Valbona Mema, Shkëlqim Reka

Shoqëron: Kori AKKVP, Orkestra AKKVP