Helika e Pianodrom – Festivali me i Madh Nderkombetar ne Shqiperi ka sjelle nga metropoli boteror i Muzikes – Viena, Tajfunin emocional te publikut,ate qe ka tronditur jurite e 50 konkurseve nderkombetare, ate qe mbrekulluar profesoret boterore te pianos, ate qe shtypi i huaj e konsideron MAGJIA E BREZIT te tij pianistin Kosti Deti.

E Enjte 22 dhjetor ora 19:00 Teatri operas salla e madhe.

Shijojeni kete nate magjike sepse pas me shume se 30 vjet ne TKOB ska ndodhur nje recital piano… po vertet…. dhe me cfare kualiteti Kosti, dhe ne cfare pianoje do te luaje.

800 spektatore qe duan artin e vlerave te medha sjane kurgje ne nje Tirane me 1 milion banore.Ju siguroj se do te perjetoni gjendje tronditese emocionale,

Te me besoni,22 dhjetor eshte nje nate fenomenale qe do te mbetet e paharruar ne kujtesen tuaj. Bejeni virale kete mesage.Faleminderit ! Mirse te vini ju presim ti perjetojme bashkarisht keto super emocione qe vetem ARTI I VLERAVE TE ARTA DI TI TRANSMETOJE. Me digjoni Ne kete fund dhjetori ky koncert dhe ai i 1 janar i Vienes do ju a zbukurojne shpirtin

 

Kosti Deti eshte pianisti Shqiptar, i cili ka marre vlersime te shumta per interpretimin, virtuozitetin dhe origjinalitetin e tij. Kosti eshte cilesuar si
“Vullkani Shqiptar” nga Konstantin Bogino.

Aktualisht ndjek studimet e Masterit te dyte ne Piano Performace ne Universitetin e Arteve dhe Muzikes ne Viene, Austri nen drejtimin e Profesor

Markus Prause., dhe njekohesisht Masterit ne Muzike Dhome nen drejtimin e Univ. Prof. Denise Benda, Univ. Prof. Jean Beers dhe Univ. Prof.

Evgeny Sinaisky.

Kosti Deti merr mesime nga
Dmitry Alexeev, nje nga pianistet me te vleresuar ne bote, ne disa prej Festivaleve dhe Akademive me te njohura si:
Saline Royale Academy ne France, “ClaviCologne Festival” ne Universitetitin“Mozarteum” ne Salzburg-Austri, “International Festival and Summer

Academy” ne Brescia- Itali.

U diplomua ne Master dhe Bachelor ne Piano Performance, respektivisht ne Konservatorin “Giuseppe Tartini” ne Itali nen drejtimin e Univ. Prof.

Teresa Trevisan dhe ne Universitetin e Arteve te Tiranes, Shqiperi nen drejtimin e Univ. Prof. Nora Çashku.

Kosti Deti
eshte fitues i 50 cmimeve kombetare dhe nderkombetare ne konkurse kudo ne bote.
Austri: Medalje te arte ne “Amadeus International Competition 2022” in Vienna, Cmimi I dyte ne “BTHVN International Competition 2022” ne

Vienna, Malta: Grand Prix ne “Valletta International Piano Competition”, Itali: Cmimi i pare “Victoria Caffa Rigetti” International Piano

Competition, Kanada, Toronto: Cmimi i pare ne International Instrumental Music Competition in honor of Arthur Rubinstein, Russia, Moscow:

Cmimi i dyte ne gjithe instrumentat ne “International Moscow Music Competition”, Spanje: Cmimi i dyte ne “Franz Liszt International Piano

Competition”, Paris: Cmimi I pare ne “Paris International Music Competition – 6th Edition”, Londer: Grand Prix “London Classical Music

Competition” etj.

Kosti Deti ka nje aktivitet te gjere ne gjithe Europen e me tej, qe mbulon performancat e tij ne: Austri, Itali, Malte, Greqi, Maqedoni, Portugali,

Lituani, Shtetet e bashkuara te Amerikes dhe me shume.

Midis performancave te tij te shumta, ketu rreshtohen Sallat e Koncerteve me te rendesishme si:

-Musikverein, Vienna

-Royal palace in Lisbon “De Foz”,

-the National Theatre in Porto “Antonio De Malia”

-National Hall in Vilnius, Lithuania,

-University of performing Arts Vienna ,

-Boston Conservatory in the United States.

Ai hap sezonin dimeror te Tetorit 2022
me nje seri koncertesh ne Viene ne “Grosser Ehrbar Saal”, “Salon im Alten Rathaus”, “Hietzinger Saal” dhe
“Haus der Ingenieure“. Ne Dhjetor 2022 ai do te beje debutimin e tij ne
Sallen e Madhe te Teatrit te Operas dhe Baletit ne Shqiperi.
Ai ka ndjekur Masterklase me
mjeshtrit e njohur te pianizmit ne bote: Dimitri Bashkirov, Em. o. Univ. – Prof. Walter Fleischmann, Michel Beroff,
Michael Lewin, Edith Maria Fazakas, Benedetto Lupo, Antoinette Van Zabner, Peter Laul, Vikotor Kuchkov, Petter Jossa, N. Sadam, H. Koch, R.

Kinka, L. Gamulin, B. Taneva etc.

Arritjet e fundit:

– Seri koncertesh ne Vienne “Grosser Ehrbar Saal”, “Salon im Alten Rathaus”, “Hietzinger Saal” and “Haus der Ingenieure” etc.

– Ne Dhjetor 2022 ai do te beje debutimin e tij ne Sallen e Madhe te Teatrit te Operas dhe Baletit ne Shqiperi.

-Interpretimi i
F. Liszt Piano Concerto No.1 me Orkestren Simfonike te RTSH nen drejtimin e Dirigjentit Jetmir Barbullushi.
Lancimi i CD me Sonata “Kabacells No.4” ne bashkepunim me Mjestrin e Madh Aleksander Peçi.
– Regjistroi me Boesendorfer at the “Boesendorfer Saal” ne

Wiener Musikverein, ne Maj 2021.

– Performoi ne Wiener Musikverein ne Mars 2022.

– Ndoqi “ClaviCologne Festival and Academy” ne Salzburg Mozarteum, me Dimitry Alexeev.

– Regjistroi dhe performoi per here te dyte ne “Boesendorfer Salon” ne Wiener Musikverein ne Maj 2022.

– Performoi me Orkestren e “University of Music and Arts of the city of Vienna” ne Festivalin “Neue Musik”.

– Ndoqi “International Summer Festival & Academy” in Brescia, Itali me
Dmitri Alexeev.
– U perzgjodh bashke me 4 pianiste te tjere nga e gjithe bota, ne “Saline Royale Academy” ne France, per te marre mesime nga Dmitry

Alexeev