Grand Gala

TISH DAIJA –  “Nderi i Kombit”

09 SHKURT, Ora 19:00

Skena: TKOB

Në kuadër të objektivit për realizimin e një cikli koncertesh në nder të 65-vjetorit të krijimit të institucionit të TKOBAP dhe në përpjekje për të kujtuar, nderuar dhe mbajtur sa më të gjallë, figurat më të rëndësishme  në krijimin e këtij institucioni vlerash që ne sot trashëgojmë, TKOB ngjit në skenë “Grand Gala– Tish Daija”, organizuar nga tre drejtoritë artistike të TKOBAP në datën 09 shkurt 2022.  Kjo Grand Gala i dedikohet figurës së artistit dhe mjeshtrit të madh  të muzikës shqiptare Tish Daija – “Nderi i Kombit”. Qëllimi është të  rizgjojmë dhe sjellim pranë publikut veprat më të bukura nga krijimtaria e mjeshtrit Daija.

 

Me Pjesëmarrjen e:

ANSAMBLI KËNGËVE DHE VALLEVE POPULLORE

ORKESTRA SIMFONIKE E TKOB ,ORKESTRINA E ANSAMBLIT POPULLOR, GRUPI VALLEVE, GRUPI KORAL, SOLISTËT E VOKALIT TË ANSAMBLIT POPULLOR


KËNGËTARË TË FTUAR:

Aleksandër Gjoka, Kamela Islamaj, Venera Lumani

Programi:

“Halili dhe Hajria”

Solist :

Halili- Kevin Lila

Hajrie- Ledia Sulaj

Rusha- Odeta Dishnica

Sokol-Fation Lito

Musa- Armando Meci

Selim- Lurdi Dodgjini

Shpendo Plaku- Evis Heta

***

“Me Lule T’bukura” – “Po Vijnë Krushqit” – Kolazh

Solist: Aranit Hoxha, Nina Muho dhe Kori Ansamblit Popullor

***

“Valle Labe”- Ansambli Popullor

Interpreton: trupa e Ansamblit Popullor

***

“Valle për violin”

Interpreton: Flogert Shatraj

***

“Aria e Vjoses nga Opera Vjosa”

Solist: Nina Muho

Ekzekuton: Orkestra Simfonike

***

“Poemë për violin & orkestër”

Solist: Gëzim Bulcari dhe Orkestra Simfonike

***

“Bijtë e Peshkatarit”

Koreografi: Enada Hoxha, Gerd Vaso

Solist: Enada Hoxha, Gerd Vaso

Ekzekuton: Orkestra Simfonike

***

“Ere pranverore”

Interpreton: Kamela Islamaj

***

“Flakë e Borë”

Interpreton: Venera Lumani

***

“Natën Vonë”

Interpreton: Venera Lumani

***

“E Bukur vjen Pranvera”

Interpreton: Aleksandër Gjoka

***

“Shqipëri që s’ke pleqëri” –  “Gajdexhiu”

Interpreton: Grupi Koral & Artistët e së ardhmes Ansambli Popullor

***

“Festë të madhe ka sot Shqipëria”

Interpreton: Trupa e Valles AP, Kori AP, Trupa Baletit

Ekzekuton: Orkestra AP, Orkestyra Simfonike TKOB