Koncerti
06 MAJ, Ora 20:30
Live në Facebook, YouTube, dhe tkob.gov.al

Solistë: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Të ftuar: Eli Fara, Zeqir Sulkuqi

Kori i Ansamblit Popullor: Gramos Burba, Bardhyl Xhafka, Aranit Hoxha, Lirim Hoxha, Jani Çekixhi, Hyso Xhaferraj, Mirela Bregu, Manjola Lula, Iris Bega, Irini Nikolla

Orkestra e Ansamblit Popullor: Vladimir Hasimi (fizarmonikë), Alban Tahiri (violinë), Flogert Shatraj (violinë), Artan Shabani (klarinetë), Adriatik Çelmeta (lahutë), Fatmir Serudi (lahutë), Arbin Alimeri (kontrabas), Bledar Luzi (oboe), Ana Shkjezi (flaut), Neki Kastrati (perkusion), Leonard Cara (perkusion)

Grupi i Valleve: Genc Kastrati, Olta Ahmetaj, Mariana Shkreta, Ajkana Topalli, Emiliana Bajo, Arlinda Mulgeci, Vjera Libohova, Leonard Mitrushi, Gëzim Halili, Elton Cefa, Leonard Delia

Në Program:

“Nana”

Muzika: Edi Balili

Teksti: Jorgo Papingji

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Pranvera filloi me ardhë”

Muzika: Tonin Harapi

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“I vujtur jam në këtë jetë”, “Në pranverë lule në behar”

Muzika: Qamili i Vogël

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Një këllëf me ar ta çova” dhe “N’bash zaman të djelmnis”

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Jalla mor bylbylo”

Muzika: Esat Ruka

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Ditë feste në Tiranë”

Përpunoi: Agim Krajka

Koreografia: Panajot Kanaçi

Interpreton: Grupi i Valles

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Në moshën e pjekurisë”, “Robi plaket kur don vet”

Muzika: Edi Balili

Teksti: Jorgo Papingji

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Tuj shëtit te tulla pusit”

Muzika: Mustafa Bodini

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Ra dallëndyshja”, “Karagjyli”

Instrumentale për violinë

Solist: Zeqir Sulkuqi

***

Suitë Korale nr. 1

Përpunimi: Alfons Balliçi

Interpreton: Grupi Koral

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Erdh Pranvera”

Muzika: Muharrem Gurra

Interpreton: Grupi Koral

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Elbasan, i bukuri Elbasan”

Muzika: Rudak Ismaili

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kolazh i Shqipërisë së Mesme

“Eja pra moj dallandyshe”, “Të desha me hakikat”

Muzika: Mustafa Bodini

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

****

“Çu dëshirush me të pa ty”

Muzika: Isuf Myzyri

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Valle e Librazhdit

Përpunoi: Agim Krajka

Koreografia: Besim Zekthi

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Hapi sytë e zezë”

Interpreton: Kastriot Tusha, Eli Fara

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Në atë mal ku fryn veriu”

Interpreton: Eli Fara

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kolazh i Shqipërisë së Jugut

“Poshtë nga çairet”, “A kanë ujë ato burime”

Interpreton: Kastriot Tusha, Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor