Koncert i përbashkët Trupa e korit te TKOB dhe Trupa e Ansambli Popullor)

Dirigjent: Dritan Lumshi
Organizatori: TKOB
Vendi i zhvillimit: Katedralja e Kishës Orthodokse
1 Koncert Premier

Sot nata finale e ndarjes se cmimeve te projektit me te madhe te edukimit ne TKOB, ne kuader te kalendarit “Edukimi permes kultures”.

“Eja kendo me ne” shpall sot koret fituese te 10-te shkollave te reja te kryqytetit qe i bashkangjiten 20-te shkollave te dy sezoneve me pare.

“Edukimi permes kultures” projekti me fisnik dhe me i dobishem per te rinjte, qe duan te edukohen me vlerat e verteta te artit muzikor.

Pergjate gjithe ketij projekti kane marre pjese 45,600 nxenes, nga 30 shkolla te Tiranes. 356 workshope dhe koncerte per femijet dhe me femijet jane organizuar ne shkollat e Tiranes nga orkestra, trupa e baletit, kori dhe Ansambli Popullor ne dy vjet.

Sot finalja e madhe e projektit “Eja kendo me ne” gjate te cilit jane trajnuar 30,000 nxenes ne 30 shkolla te Tiranes. Jane krijuar 30 kore dhe kane prekur skenen e vertete te TKOB 1200 nxenes ne tre sezone.

Sot 10-te shkolla te reja i bashkangjiten 20 te parave te cilat tashme jane pjese e ketij projekti gjigand.

Jo vetem nje projekt, jo vetem nje mision. “Edukimi permes kultures” dhe projekti “Eja kendo me ne” eshte endrra e bere realitet, per te eukuar brezin e ri me vlerat me te medha te muzikes me te bukur shqiptare dhe boterore.

Ky eshte misioni me fisnik per te cilin TKOB ndihet me teper se krenar. Dje historia perseritet ashtu sikurse ne dy vitet e shkuara. Me te rritur, me shume te rinj, vetem per ta.

Në finalen e madhe te konkursit te koreve te shkollave 9-te vjecare te Tiranes, te ngritura nga TKOB ne projektin “Eja kendo me ne”, u shpall fitues kori i shkolles “DORA D’ISTRIA”.

Drejtoresha e Pergjithshme e TKOBAP, Znj. Zana Cela, qe dorezoi cmimin e pare ne skene, nder te tjera tha:

“Cdo kush nga ne, qe drejtojme institucione, ka per detyre te demostroi gjithcka qe po bejme per edukimin e brezit te ri sepse vetem keshtu do kuptojme se cfare duhet te bejme me shume per ta.”

Ne mbremjen e madhe te ndarjes se cmimeve te projektit “Eja kendo me ne”, kori i shkolles “Doria D‘Istria” u shpall fituese e edicionit te trete.