14 PRILL – ORA 19:00

HOLLI KONCERTOR I TKOB

Programi i këtij koncerti është konceptuar si një rrugëtim epokash, që nga periudha e klasicizmit e deri në atë të shekullit të XX, mbi disa nga veprat më të njohura të kompozitorëve L.V. Beethoven, F. Mendelssohn, G. Puccini,  J.Haydn, G. Donizetti, B. Smetana, C. Franck, G. Rossini, P.Mascagni.

Të sjellim tek publiku një mbrëmje me një repertor të larmishëm, që nga literatura korale sakra, e deri tek  ajo e literaturës operistike botërore.

 

Me pjesmarrjen e:

Kori i TKOB

Dirigjent: Dritan Lumshi

Solistë  : Eva Golemi, Rovena Xhelili, Shpresa Beka, Gerald Murrja, Xhieldo Hyseni

Pianistë: Thanas Paskali, Etrita Ibrahimi

 

Në Program:

 

Franz Joseph Haydn nga “Missa in tempore belli”  koralet “Kyrie” dhe  “Gloria”

Interpreton: Rovena Xhelili, Ina Gaqi, Gerald Murrja, Artur Vera dhe Kori i TKOB

Piano: Thanas Paskali

Dirigjent: Dritan Lumshi

***

Pietro Mascagni  “Ave Maria”  Përshtatur nga  Intermezzo e operas ”Cavalleria Rusticana”

Interpreton: Eva Golemi dhe Formacioni vokal i të rinjëve

Piano: Etrita Ibrahimi

Dirigjent: Dritan Lumshi

***

César Franck  korale  “Domine non secundum”

Interpreton:  Formacioni vokal i të rinjëve                                                                             

Piano:  Etrita Ibrahimi

Dirigjent: Dritan Lumshi

***

Ludwig van Beethoven – “Sonata e Hënës”

Soliste në piano:  Etrita Ibrahimi

***

Felix Mendelssohn  Zwei Lieder – Duette Op. 63

Herbstlied – “Këngë vjeshte”

Maiglöckchen und die Blümelein   – “Zambakët e luginës dhe lulet e vogla”

Interpreton : Sonila Kurti, Laura Hoxha

Piano: Etrita Ibrahimi

***

Bedřich Smetana  nga opera “ Nusja e shitur” korale “Chor der Landleute… Oh du schöne Frühlingszeit”

Interpreton: Rovena Xhelili,  Neron Kacerja dhe Formacioni vokal i të rinjve

Piano: Etrita Ibrahimi

***

Giacomo Puccini  nga operaMadame Butterfly” korale  “Coro a bocca chiusa”

Interpreton: Kori i TKOB

Piano: Thanas Paskali

Dirgjent : Dritan Lumshi

***

Gioachino Rossini – “L’invito”

Interpreton: Shpresa Beka

Piano: Thanas Paskali

***

Gaetano Donizetti – Skena nga opera  “L’elisir d’amore”

Akti I  – Finale I-Quartetto

Akti II – Cantiamo  & Aria e Finale II

Interpretojnë:

Adina – Rovena Xhelili

Xhaneta – Laura Hoxha

Nemorino – Gerald Murrja

Belcore – Artur Vera

Dulcamara – Xhieldo Hyseni