23 MAJ 2022 ORA 20:30

SHESHI SKENDËRBEJ

 

Për të tretin vit radhazi Teatri i Operas dhr Baletit dhe Ambasada e Greqisë në Tiranë prezantojnë përballë publikut shqiptar BRIDGES OF MUSICAL TRADITION

Koncerti në kuadër të javës kulturore greke, këtë herë prezanton SYMPHONIC REBETIKO, një koncert vokal-simfonik me orkestrën e #TKOB, dirigjuar nga Edmond Doko dhe Stathis Soulis. Kuruar muzikalisht dhe orkestruar nga Yannis Belanis. Me pjesëmarrjen e instrumentistëve të ardhur nga Greqia dhe sopranos shqiptare Renisa Laçka.

Një koncert dedikuar muzikës tradicionale greke dhe shqiptare.

 

Me pjesmarrjen e:

Orkestra simfonike e Teatrit të Operas dhe Baletit

Dirigjent: Edmond Doko , Stathis Soulis

Përpunuar dhe arranxhuar nga Stathis Soulis

Me pjesmarrjen e: Giorgos Pantelias (Yelloë Bicycles Group), Betty Harlafti, Spyros Kleissas

E ftuar: Renisa Laçka

Solistë: Vaggelis Zarboutis (Bouzouki), Paris Perisinakis (Bouzouki), Alexandros Pantelias (guitar electric and classic), Yannis Belonis (piano)

 

Në program:

 

Pjesa e parë

Spyros Peristeris, Minoas Matsas “Minore në agim”

Interpretojnë: Të gjithë

***

Panagiotis Tountas “Princesha”

Interpreton: George Pandelias

***

Antonis Diamantidis (Dalgas) “Ku të gjej një grua që të ngjan ty”

Interpreton: George Pandelias

***

Giannis Papaioannou, Charalambos Vassiliadis “Para agimit”

Interpreton: George Pandelias

***

Markos Vamvakaris  “Sytë e tu xhelozë”

Interpretojnë : George Pandelias,  Betty Harlafti

***

Tradicionale nga Smyrna  “Nuk të dua më”

Interpreton: Betty Harlafti

***

Manolis Chiotis  ”Çfarë vajzë e çuditshme që më je”

Interpreton: Betty Harlafti

***

Panagiotis Tountas  “Kamerieria”

Interpreton: Betty Harlafti

***

Apostolos Chatzichristos, Fotidas  “Varkëtar”

Interpreton: Spyros Kleissas

***

Panagiotis Tountas  “Aman moj Katerina ime”

Interpreton: Spyros Kleissas

***

Dimitris Gogos (Bayanderas)  “Si e magjepsur mendja ime”

Interpreton: Spyros Kleissas

***

Stelios Kerasidis (Piano solo)

***

Markos Vamvakaris  “Në agim ora tre”

Interpretojnë: të gjithë

***

Pjesa e Dytë

Spyros Peristeris , Matsas   “Për ty syzeza ime”

Interpretojnë: Spyros Kleissas, George Pandelias

***

Apostolos Chatzichristos  “ Nje natë më quajte vagabond”

Interpreton: Spyros Kleissas

***

Kostas Skarvelis  “Kur të shoh teksa kalon”

Interpreton: Spyros Kleissas

***

Panagiotis Tountas  “Aeroplanin do të marr”

Interpretojnë: Betty Harlafti, Spyros Kleissas

***

Kostas Skarvelis  “Largohu more endacak”

Interpreton: Betty Harlafti

***

Nikos Roubanis  “Misirlu”

Interpreton: Betty Harlafti

***

Nga autorë të panjohur   “Lutja e të paudhit”

Interpreton: George Pandelias

***

Markos Vamvakaris  “Marko Ministër”

Interpreton: George Pandelias

***

Kostas Skarielis  “Të gënjyen”

Interpreton: George Pandelias

***

Tradicionale e Konstandinopojës  “Menekshe dhe zymbylë”

Interpreton: Renisa Laçka

***

Tradicionale shqiptare  “Lule, Lule”

Interpreton: Renisa Laçka

***

Tradicionale shqiptare  “Jarnana, Jarnane”

Interpretojnë: të gjithë

***

Markos Vamvakaris  “Frangosiriani”

Interpretojnë: të gjithë