23 mars – ora 19:00,

Në Qendrën Kulturore të Katedrales Orthodhokse në Tiranë

Koncert me repertor të përzgjedhur nga krijimtaria më e sukseshme e kompozitorëve më të shquar grekë dhe shqiptarë të gjysmës së dytë të shekullit XX.

Ekzekuton Orkestra Simfonike e TKOB dirigjuar nga Edmond Doko,  nën interpretimin e artistëve të njohur Vikena Kamenica – mezzo soprano, Stavros Salabasopoulos – tenor, Renisa Laka – soprano.

 

Hyrja në koncert mund të bëhet vetëm nëse rezervoni në numrin e telefonit 067 632 7313.

 

 

 

 

NË PROGRAM:

 

“Kur do vijnë retë” shkëputur nga “Buzëqeshja e Xhokondës”

Kompozitor: Manos Hatzidakis

Orkestroi: Lefter Kalkanis

Ekzekuton: Orkestra Simfonike e (TKOB)

 

“Një mëngjes”

Kompozitor: Stavros Ksarhakos

Orkestroi: Panos Vlachos

Interpreton: Renisa LAÇKA

 

“Kroi i fshatit tonë”

Këngë popullore shqiptare

Orkestroi : Gerti Druga

Interpreton: Renisa LAÇKA

 

“Eja merma pikëllimin”

Kompozitor: Manos Hatzidakis

Orkestroi: Edmond Doko

Interpreton: Renisa LAÇKA

 

“Baresha”

Kompozitor: Rexho Mulliqi

Përpunoi:  Gerti Druga

Në violinë: Nikola Kondakçi

 

“Vajza me trandafil”

Kompozitor: Agim Prodani

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Vikena KAMENICA

 

“Kënga e Gjyshes”

Kompozitor: Agim Krajka

Orkestroi: Endri Sina

Interpreton: Vikena KAMENICA

 

“Οj,  erdhi bilbili”

Kompozitor: Aleksander Lalo

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Vikena KAMENICA dhe Stavros SALABASOPOULOS

 

“Këputa një gjethe dafine”

Kompozoi: Limoz Dizdari

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Stavros SALABASOPOULOS

 

“Ylli im, hëna ime” shkëputur nga vepra teatrale “Fedra”

Kompozitor: Mikis Teodorakis

Orkestroi: Edmond Doko

Interpreton: Stavros SALABASOPOULOS

 

“Balonat”

Kompozitor: Mikis Teodorakis

Ekzekuton: Orkestra Simfonike e TKOB

 

“Jepmë menexhik  ti marr erë” shkëputur nga cikli “Kikladhet e vogla”

Kompozitor: Mikis Teodorakis

Interpreton: Stavros SALABASOPOULOS

 

“Këtë botë, të mirën–o”

Kompozitor: Stavros Ksarhakos

Orkestroi: Edmond Doko

Interpreton: Stavros SALABASOPOULOS

 

“Natë magjike”

Kompozitor: Mikis Teodorakis

Orkestroi: Edmond Doko

Interpreton: Vikena KAMENICA

 

“Dashuria nuk njeh kufi”

Kompozitor: Kostas Hatzis

Orkestroi: Lefter Kalkanis

Interpreton:Vikena KAMENICA

 

“Qiellin mos e pyet”

Kompozitor: Manos Hatzidakis

Orkestroi: Panos Vlachos

Interpreton: Vikena KAMENICA dhe Stavros SALABASOPOULOS

 

“I drejtësisë diell diturie” shkëputur nga cikli “Axion Esti”

Kompozitor: Mikis Teodorakis

Orkestroi: Panos Vlachos

Interpreton: Renisa LAÇKA – Vikena KAMENICA – Stavros SALABASOPOULOS

 

“Shtresat shtroi për të dy” shkëputur nga vepra teatrale “Mehalla e engjëjve”

Orkestroi: Panos Vlachos

Interpreton: Renisa LAÇKA – Vikena KAMENICA – Stavros SALABASOPOULOS

 

Hyrja në koncert mund të bëhet vetëm nëse rezervoni në numrin e telefonit 067 632 7313.

 

Ju mirëpresim!