18 PRILL – 17:25

RTSH HD 1

#TKOBAP shfaq GALA e talenteve të rinj të baletit dhe vokalit.

Me pjesët më të përfaqësuese të baletit klasik dhe ariet më të bukura të operave më të famshme , interpretuar nga artistët e së ardhmes, zbuluar dhe trajnuar 4 vitet e fundit në Teatrin Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor.

 

Koreopetitore: Alisa Gjoni

 

Balerinë: Kevin Lila, Sabina Maklekaj, Enea Qirici, Eles Resuli, Armando Meci, Ambra Troplini, Ervis Koceku, Renato Lleshi, Fjolla Lamaj, Stefi Xhelaj.

 

Solistë vokali: Renisa Laçka, Nina Muho

 

Pianiste: Herta Cane

 

 

 

NË PROGRAM:

Adagio nga baleti “Le Corsaire

Kompozitor: Adolph Adam

Koreografia sipas origjinalit: Marius Petipa

Interpretojnë: Sabina Maklekaj dhe Kevin Lila

***

 

Adagio nga baleti “Raymonda

Kompozitor: Alexander Glazunov

Koreografia sipas origjinalit: Marius Petipa

Interpretojnë: Eles Resuli dhe Armando Meci

***

Monolog “Vdekja e mjellmës”

Kompozitor: Camille Saint-Saëns

Koreografia sipas origjinalit: Mikhail Fokine

Interpreton: Ambra Troplini

***

Aria e Musette “Quando me’n vo'” nga opera “La Boheme”

Kompozitor: Giacomo Puccini

Interpreton: Nina Muho

Pianiste: Herta Cane

***

Variacion i Albert nga baleti “Zhizel”

Kompozitor: Adolph Adam

Koreografia sipas origjinalit: Agron Aliaj

Interpreton: Ervis Koceku

***

Adagio “Coppelia”

Kompozitor: Leo Delibes

Koreografia: Arthur Saint-Leon

Interpretojnë: Sabina Maklekaj dhe Kevin Lila

***

Aria e Mimi “ Donde lieta usci” nga opera “La Boheme”

Kompozitor: Giacomo Puccini

Interpreton: Renisa Laçka

Pianiste: Herta Cane

***

Valle spanjolle nga baleti “Arrëthyesi

Kompozitor: P.I. Tchaikovsky

Koreografia sipas origjinalit: Marius Petipa dhe Lev Ivanov

Interpreton: Renato Lleshi

***

Adagio “Melody”

Kompozitor: Antonin Dvorak

Koreografia: Asaf Messerer

Interpretojnë: Eles Resuli dhe Ervis Koceku

***

Aria e Juliette “Je veux vivre” nga opera “Romo et Juliette”

Kompozitor: Charles Gounod

Interpreton: Nina Muho

Pianiste: Herta Cane

***

Suitë nga baleti “La Sylphide”

Kompozitor: Herman Lovenskjold

Koreografia sipas origjinalit: August Bournoville

La Sylphide: Ambra Troplini

Xhejms: Kevin Lila

Shtrigani: Enea Qirici

Në variacione: Sabina Maklekaj, Ervis Koceku, Eles Resuli, Armando Meci, Renato Lleshi, Fjolla Lamaj, Stefi Xhelaj.