“Tumankuqja” është premiera që do të çelë ndryshe Sezonin e ri Artistik për Ansamblin Popullor, bazuar në origjinalitetin e këngëve, valleve e kostumeve të krahinës së Çamërisë.
Këto xhevahire trashëgimie do të ngjiten në skenën e TKOB-së, jo vetëm nga Orkestra, Grupi i Valleve dhe Grupi Koral i Ansamblit Popullor, por edhe nga solistët e AP-së: Denisa Gjezo, Adela Bezhani, Malvina Likaj, Raimond Kllogjeri, Avni Miraka dhe Aranit Hoxha.
Me të ftuar special si Enkelejda Alushi dhe Hysni Alushi, Altin Malo dhe Grupi i Vallëve të të Rinjve të Çamërisë, nën drejtimin e Puen Bajramit,  ju mirëpresim më 16 dhe 17 shtator, ora 20:00, në TKOB.

 

Programi Artistik   ” Tumankuqja “

 

1- “Tumankuqja” – “Osman Taka” – Valle të kënduara

Interpretonë: D.Gjezo + Kori AP + Valle AP + Femijet valle Vlore

2- “Lule moj” – Këngë

Interpretojnë: H.Alushi, E. Arifi & Kori AP

 3- “Rak e shtrak ne argali” – Këngë

Interpreton: Adela Bezhani

4- “Tanë moj e zeza Tanë” – Këngë

Interpretojnë: R.Kllogjeri- A.Miraka dhe grupi burrave AP

 5- “Kapedani” – Valle burrash

Interpreton: Grupi i burrave valle

 6- “Katjushka” – Këngë

Interpretojnë: M.Likaj

7-“Kolazh dasme Konispoli” – Këngë

Interpretonë; Altin Malo

 8- “Djale cam” – Këngë

Interpreton: Aranit Hoxha dhe Kori AP

 9- “Kaleshe e Xhixhos”, Dallandyshe vogel,  Çova rrush ” – Këngë

Interpretojnë: E.Arfi, H.Alushi, A.Malo, Soliste dhe Kori AP, grupi Valles

10- Valle Came – Panajot Kanaçi

Interpretojnë: Grupi Valleve AP

 

 Biletat mund t’i merrni çdo ditë, në sportelin e TKOB-së, nga ora 10:00-14:00 dhe nga ora 16:00-20:00.