𝐓𝐔𝐑𝐍𝐄 𝐇𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐈𝐊 𝐈 𝐀𝐍𝐒𝐀𝐌𝐁𝐋𝐈𝐓 𝐊𝐎𝐌𝐁Ë𝐓𝐀𝐑 𝐓Ë 𝐊𝐄Ë𝐍𝐆𝐄̈𝐕𝐄 𝐃𝐇𝐄 𝐕𝐀𝐋𝐋𝐄𝐕𝐄 𝐏𝐎𝐏𝐔𝐋𝐋𝐎𝐑𝐄

NË KOSOVË DHE MAQENONINË E VERIUT

Pas 30 vjetësh Ansambli Popullor rikthehet në një turne, i cili do të prezantojë sidomos për brezin e ri, vlerat e mrekuellueshme që ruan folklori ynë popullor, tradita jonë e kultivuar, që kush më mirë se sa Ansambli Popullor i ka ruajtur, prezantuar dhe performuar përgjatë gjithë historisë së tij 65-së vjeçare.

TURNEU HISTORIK I ANSAMBLIT KOMBËTAR realizohet me mbështetjen e veçantë të Ambasadës së Shqipërisë në Republikën e Kosovës dhe ambasadorit Qemal Minxhozi. Me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Kosovës dhe Ambasadës së Shqipërisë në Maqedoninë e Veriut dhe ambasadorit Fatos Reka.

 

Prizren – 25 prill

Gjakovë – 26 prill

Gjilan – 27 prill

Shkup – 2️8 prill

Tetove – 29 prill

 

Me pjesmarrjen e Orkestrës, Solistëve, Grupit Koral, Grupit të valleve dhe Artisteve të Rinj të Ansamblit Popullor.

Të ftuar:

Enkelejda Arifi – Gjilan

Artan Bakija – Gjakovë

Programi artistik i turneut:

 

“Në bjeshkë” – Valle e kënduar

Interpreton: Grupi Valleve dhe Grupi Koral

***

“Moj e bukur Shqipëri”

Interpreton: Grupi Koral

***

“O zambaku i Prizrenit”

Interpreton: Malvina Likaj

***

“Dy lule pas malit” dhe  “Jam bandill”

Interpreton: Iris Bega

***

“Valle Çame”

Interpreton: Grupi Valleve

***

“Ma fal atë buzëqeshje”

Interpreton: Adela Bezhani

***

“Çik Tropoje” dhe “Dasma e malësorit”

Interpreton: Lek Pecnikaj

***

“Më ke dal në penxhere” dhe “Odë e vogël me gëlqere”

Interpreton: Erion Sheri

***

“Potpuri Qytetare Vlonjate”

Interpreton: Malvina Likaj

***

“Kapedan o djal o i  ri” dhe  “Çobani”

Interpreton: Artur Vera

***

“Valle e Rugovës”

Interpreton: Grupi Valleve

***

“Kosovarja e bukur”

Interpreton: Grupi Koral

***

“Më ka zën maraku”

Interpreton: Adela Bezhani

***

Potpuri Qytetare Përmetare

Interpreton: Denisa Gjezo

***

“Valle e Tiranës”

Interpreton: Grupi Valleve

***

“Kaba instrumentale”  Klarinet

Interpreton: Artan Shabani

***

“Kur ti shoh dy sytë e shkru” dhe “ Lake moj pupulake”

Interpreton: Grupi Koral

***

“Jalla mor bilbilo” dhe “Të desha me hakikat”

Interpreton: Artan Bakija

***

“Më ka shku mendja me u fejue” dhe “Bishtalecat palë pale”

Interpreton: Aranit Hoxha

***

Vallja  “Festë e madhe”

Interpreton:  Grupi i Valleve