Artdashësit në Durrës, më 8-9 maj, ora 18:00, do të presin operën për fëmijë e familje, “Flauti magjik”, në teatrin “Aleksandër Moisiu”.

“Flauti magjik” rrëfen historinë e luftës mes Mbretëreshës së Natës dhe Mbretit të Diellit. Tamino dërgohet nga Mbretëresha e Natës për të shpëtuar vajzën e saj, Pamina, nga mbreti i Diellit dhe babai i saj Sarastro.

Gjatë aventurës së tij, Tamino takohet me Papagenon, një gjuetar zogjsh dhe aspak trim. Gjatë rrugëtimit të tyre për të shpëtuar Paminën, Tamino njihet me Sarastron dhe çmon vlerat e tij. Sarastro u vendos disa sfida Paminos dhe Taminos, në mënyrë të tillë që ata të gjejnë të vërtetën dhe lumturinë në dashurinë e pastër.

Në fund, e mira triumfon mbi të keqen.