8 Prill, ORA 20:30

Online në Facebook, Youtube dhe në faqen e web tkob.gov.al

 

“Trëndafilin kur ta dhashë” është një projekt i cili do të udhëtojë në të gjitha trevat shqiptare me muzikën e bukur popullore, meloditë, këngët dhe vallet më përfaqësuese shqiptare.

Një shfaqje ndryshe nga të tjerat, që gërsheton muzikën tradicionale me konceptin bashkëkohor për të rizgjuar bukuritë e muzikës së krijuar nga mjeshtrat shqiptarë.

Solistë Vokalë: Aranit Hoxha, Iris Bega, Bardhyl Xhafka, Mirela Bregu.

Të ftuar: Fatmira Breçani, Juli Çenko.

Kori i Ansamblit Popullor: Gramos Burba, Bardhyl Xhafka, Aranit Hoxha, Fatbardh Karaj, Jani Çekixhi, Hyso Xhaferaj, Mirela Bregu, Iris Bega, Irini Nikolla

Orkestra e Ansamblit Popullor: Vladimir Hasimi (fizarmonikë), Alban Tahiri (violinë), Flogert Shatraj (violinë), Artan Shabani (klarinetë, bilbil), Adriatik Çelmeta (lahutë), Fatmir Serudi (lahutë), Arbin Alimeri (kontrabas), Blendi Luri (oboe), Ana Shkjezi (flaut), Neki Kastrati (perkusion), Leonard Cara (daulle)

Grupi i Valleve: Genc Kastrati, Enkelejd Bajraktari, Leonard Mitrushi, Mariana Shkreta, Olta Ahmetaj, Elton Cefa, Ajkana Topalli, Arlinda Mulgeci, Vjera Libohova, Isida Mollaymeri, Elda Logo, Rovena Shqevi, Alisa Gjoni, Erald Zela, Julind Dervishi, Eltion Merja, Andi Vrapi

Në Program:

SHQIPËRI E MESME

“Trëndafilin kur ta dhash”

Interpretojnë: Iris Bega,

Shoqëron: Kori i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Me fytyrë të qeshur” dhe “Moj Merushe”

Interpreton: Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Këndon gjeli pika pika”  dhe “Qyqja e Beharit” – Përpunuar nga Xhemal Lajçi

Interpretojnë: Bardhyl Xhafka dhe Mirela Bregu

Shoqëron: Kori i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Fërfëlloi thëllënza në ujë”, “O po shkon goca”, “Dritës sate xhevahir” dhe “Mu ke ara moj te tagjia”

Interpreton: Grupi koral

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Në moshën e pjekurisë”

Interpreton: Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Valle e Malësisë së Tiranës – Shën Gjergj

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

SHQIPËRIA E VERIUT

***

“Kaçurrelat e tu”

Interpreton: Aranit Hoxha

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Bilbili” – Instrumentale

Solist: Artan Shabani (bilbil)

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Vallja e Tropojës

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Dil moj vash një herë n’çarshi” dhe “Ku po shkon me drapën n’dor”

Interpreton: Fatmira Breçani dhe Aranit Hoxha

Shoqëron: Kori i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

SHQIPËRIA E JUGUT

***

Vallja “Nën hijen e ullinjve”

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Fustanin që ta solla mbrëmë”

Interpreton: Iris Bega

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Kolazh me këngë vlonjate

Interpreton: Mirela Bregu

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Vallja e Skraparit

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

“Trëndafil në bahçe”

Interpreton: Juli Çenko

Shoqëron: Kori i Ansamblit Popullor

***

Kolazh me këngë gjirokastrite

Interpreton: Juli Çenko

Shoqëron: Grupi i burrave

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor

***

Vallja “Te burimi”

Interpreton: Grupi i Valleve i Ansamblit Popullor

Ekzekuton: Orkestra e Ansamblit Popullor