Ndërsa Aleanca për Mbrojtjen e Tetarit zhvillonte protestën e dytë pas shembjes së ndërtesës, Krymenistri Edi Rama publikoi inspektimin e punimeve qe jane bere ne Godinen e Teatrit te Operës se Baletit. I shoqëruar nga ministrja e Kulturës Elva Margariti dhe drejtoresha e TKOB, Zana Çela, shefi i qeverisë pa cdo ambjent te rikonstruktuar dhe te ri ne këtë godine. Duke pare ambjentet e reja, krymenistri Rama u kthye pas ne kohe, teksa ndau nje kujtim te tijin, se si e mbante mend godinen e vjeter. Shatori pritet te jete muaji i ingaurimit te godines se Tetarit te Operas dhe Baletit. Mbaj mend që këtu kishte bretkosa, sa herë duartrokisnin nga salla, bretkosat hidheshin përpjet. Super bukur, në shator besoj se e hapim.  Tetarit te Operas dhe Baletit, i eshte shtuar hapsira e arkives, ajo e biblotekes, studiot e solisteve, dhe nje hapsire e gjere pushimi. Ndersa investime te konsiderushme janë bere edhe ne pjesen e akustikes dhe ne sallat e koncerteve qe konsidetohen pjesa kryesore e teatrit.

https://www.youtube.com/watch?v=uela2wW_NS0