Kështu do të jehojë muzika shqiptare në Itali. Valltarët dhe instrumentistët e teatrit të ansamblit më të madh shqiptar janë drejt përgatitjeve të fundit për këtë event që shqiptarët përtej brigjeve presin të duartrokasin.

Tre netët tradicionale shqiptare që do të jehojnë në vendin e quajtur Otranto, nuk do të përcjellin vetëm muzikën dhe vallet, por edhe një historik të bukur të atyre që shenjojnë në kulturën tonë kostumet dhe motivet popullore, me të cilat do të interpretojnë këto valltarë.

https://a2news.com/video/ansambli-shkon-ne-itali-kenget-e-vallet-e-jugut-rrugetojne-drejt-otrantos/