Koncert me arie Rossiniane të marra nga Il Barbiere di Siviglia, Guglielmo Tell, Tancredi dhe Il Signor Bruschino me rastin e Javës së III të Kuzhinës Italiane në botë.

Organizatori: TKOB DHE AMBASADA ITALIANE
Vendi i zhvillimit: “arTurbina” Salla e madhe
2 Koncerte Premiere

Me pjesëmarrjen e:

Orkestra, kori dhe solistë e Teatrit Kombëtar të Operës në Tiranë.

Dirigjent: Marco Alibrando

Tenor: Aldo Caputo

 

Marco Alibrando, dirigjent

I lindur në Messina në vitin 1987, debutoi në moshën 24 vjeçare, duke drejtuar Orkestrën e Dhomës Fiorentine në Firence. Në vitin 2012 ai bëri debutimin e tij operistik në Festivalin Rossini në Wildbad me Adina. Në 2016 debutoi në Rossini Opera Festival në Pesaro në Duetti Amorosi kënduar nga Pretty Yende dhe Aya Wakizono.

 

Ka studiuar dirizhim me (në mënyrë të kundërt kronologjike) Gianandrea NOSEDA (Masterclass në Konservatorin e Milanos), Gianluigi Gelmetti, Vittorio Parisi, Lutz Köhler (UDK Berlin), Antonino Fogliani, Donato Renzetti, Romolo Gessi dhe Giuseppe Lanzetta. Ai u diplomua me nota maksimale dhe me fletë nderi për Dirizhim në Konservatorin “G. Verdi “në Milano ku gjithashtu u diplomua për Kompozim me D. Lorenzini dhe G. Possio. Ai gjithashtu u diplomua në piano në Konservatorin e qytetit të tij me A. Salpietro. Ka qenë asistent (në mënyrë të kundërt kronologjike) me Iván Fischer, Giuliano Carella, Domingo Hindoyan dhe Antonino Fogliani.

 

Kohët e fundit ka dirizhuar dy operat Suor Angelica dhe Billy Budd (Ghedini) në Sallën Verdi të Konservatorit të Milano-s dhe Hirushen për VoceAllOpera me regji të Gianmaria Aliverta. Në verën e vitit 2018 dirizhoi Beatrice di Tenda në Tenda (Fondacioni CRT).

Në Program:

23 Nentor

 Opera: Il Barbiere di Siviglia

 1. “Uverture”
 2. “Piano pianissimo” Fiorello dhe Kori  – Solist: Genc Vozga
 3. “Ecco ridente in cielo” Conte Almaviva kavatina  – Solist: Aldo Caputo
 4. Largo al Factotum” aria e Figaro  – Solist: Armando Likaj
 5. Una voce poco fa “ aria e Rosina  – Soliste: Dorina Selimaj
 6. Dunque io son’?” dueti Figaro e Rosina – Solistë: Dorina Selimaj, Armando Likaj
 7. Il vecchiotto cerca moglie” aria e Berta – Soliste: Shpresa Beka
 8. La calunnia “ aria e Don Basilio –  Solist: Bledar Domi

Opera: Guglielmo Tell

 1. Uverture
 2. Resta Immobile” aria e Guglielmo – Solist: Armando Likaj

 Opera: Il Signor Bruschino

 1. “Ah, voi condur volete …ah, donate il caro sposo” Aria e Sofia – Soliste:  Simona Karafili

Opera: Tancredi

 1. Di tanti Palpiti” Cavatina e Tancredi – Soliste: Ivana Hoxha

 

Opera: Il Barbiere di Siviglia

 1. Finale Atto Primo – Solistet dhe kori

Solistë: Dorina Selimaj, Ramona Tullumani, Shpresa Beka, Aldo Caputo, Armando Likaj, Solen Alla, Antonio Zefi, Xhieldo Hyseni, Bledar Domi   

 

24 Nentor

 Opera: Il Barbiere di Siviglia

 1. “Uverture”
 2. “Piano pianissimo” Fiorello dhe Kori  – Solist: Artur Vera
 3. “Ecco ridente in cielo” Conte Almaviva kavatina – Solist: Aldo Caputo
 4. Largo al Factotum” aria e Figaro  – Solist: Armando Likaj
 5. Una voce poco fa “ aria e Rosina – Soliste: Ramona Tullumani
 6. Dunque io son’?” dueti Figaro e Rosina  – Solistë: Dorina Selimaj, Armando Likaj
 7. Il vecchiotto cerca moglie” aria e Berta – Soliste: Shpresa Beka
 8. La calunnia “ aria e Don Basilio – Solist: Xhieldo Hyseni

Opera: Guglielmo Tell

 1. Uverture
 2. Resta Immobile” aria e Guglielmo – Solist: Solen Alla

Opera: Il Signor Bruschino

 1. “Ah, voi condur volete …ah, donate il caro sposo” Aria e Sofia – Soliste:  Simona Karafili

Opera: Tancredi

 1. Di tanti Palpiti” Cavatina e Tancredi – Soliste: Ivana Hoxha

Opera: Il Barbiere di Siviglia

 1. Finale Atto Primo – Solistet dhe kori

Solistë: Dorina Selimaj, Ramona Tullumani, Shpresa Beka, Aldo Caputo, Armando Likaj, Solen Alla, Antonio Zefi, Xhieldo Hyseni, Bledar Domi