NË KUADËR TË VITIT KULTUROR SHQIPËRI-AUSTRI 2018 , TKOB DHE AMBASADA AUSTRIAKE SJELLIN :

GRAND GALA “ALLES WALZER”

PREMIERË ABSOLUTE

Në Pallatin e Kongreseve, datë 28 Dhjetor ora 19:00.

Me pjesmarrjen e:

Koreograf: Renato Zanella

ORKESTRA E TKOB

Dirigjent: Carlo Bushler

SOLISTËT DHE TRUPA E BALETIT TË TKOB

TRUPA E KORIT TË TKOB

Dirigjent : Dritan Lumshi

Kostumograf : Ardi Asllani

As/Regjisor: Ada Gurra

As/Koreograf : Alisa Gjoni

Solistë : Enada Hoxha, Gerd Vaso, Ledia Sulaj, Adela Muçollari, Dion Gjinika, Fatjon Lito, Anxhelo Muçollari, Lurdi Dodgjini, Enred Miolli, Kristi Dushmani, Andi Vrapi, Armando Meçi.

Interpretojnë: Vikena Kamenica, Eva Golemi , Armaldo Kllogjeri, Ramona Tullumani, Dorina Selimaj, Renisa Lacka, Simona Karafili, Denis Skura , Nina Muho

 

Në program:

Opera “Ritter Pasmann” – Uverturë “Csárdás”- Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra e TKOB

***

Opereta “Lakuriqi i Natës”- Aria “Ftoj miq me kënaqësi” (Orlofsky) – Johann Strauss II

Interpreton:

Vikena Kamenica

***

“Kuadrilja e ballos me maska” – Johann Strauss

Interpreton:

Adela Muçollari dhe orkestra e TKOB

***

Opereta “Giuditta” – Aria “Meine lippen” (Giuditta) – Franz Lehar

Interpretojnë:

Ramona Tullumani

Shoqëruar nga çifti i baletit Enada Hoxha dhe Gerd Vaso

***

“Éljen a magyar” – Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra TKOB

Balerinët Fatjo Lito, Ludi Dodgjini, Enred Miolli, Anxhelo Muçollari, Kristi Dushmani, Andi Vrapi

***

Opereta“ Die Csardasfurstin”- Aria e Silivia-s “Heia Heia in der Bergen ist mein heimatland”

Emmerich Kálmán

Interpretojnë:

Eva Golemi shoqëruar nga Dion Gjinika

***

“Pizzicato polka” – Johann Strauss & Johann Strauss II

 Interpretojnë:

Ledia Sulaj dhe Gerd Vaso

***

Opereta “Vejusha Gazmore” – Romanca della Vilja (Hanna)  – Franz Lehar

Interpreton:

Nina Muho

***

“Valsi i jetës së artistit op 316” – Johann Strauss II

Interpretojnë:

Orkestra dhe trupa e baletit të TKOB

Ledia Sulaj, Gerd Vaso, Adela Muçollari, Dion Gjinika

***

Opereta ”Kontesha Mariza” – Aria “Degjoj violinat e ciganëve” – Emmerich Kálmán (Mariza)

Interpretojnë:

Dorina Selimaj dhe Kori i TKOB

***

“Perpetuum Mobile”- Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra dhe trupa e baletit të TKOB

Fatjon Lito, Kristi Dushmani, Andi Vrapi , Armando Meci

***

Opereta  “Die Csardasfurstin”- Dueti “ Weisst du es noch “ – Heller Jubel (Silvia – Edvin)

Interpretojnë:

Simona Karafili – Denis Skura

***

“Bauern Polka” – Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra dhe trupa e baletit të TKOB

Ledia Sulaj, Adela Muçollari

***

Opereta  “Vejusha Gazmore” – Romanca “Si një gonxhe trëndafili” (Camille) – Franz Lehar

Interpreton:

Armaldo Kllogjeri

***

“Polka Leichtes Blut” – Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra dhe trupa e baletit të TKOB

Balerinët: Lurdi Dodgjini , Anxhelo Muçollari, Enred Miolli

***

“Adagietto” (Sinfonia 5.) – Gustav Mahler

Interpretojnë:

Adela Muçollari dhe Dion Gjinika

***

Opereta“Lakuriqi i Natës” – Aria e Cardash (Rosalinde)

Interpreton:

Renisa Lacka

***

“Vals, atmosferë pranverore” – Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra dhe trupa e baletit të TKOB

Ledia Sulaj , Gerd Vaso

 

***

Opereta“Lakuriqi i Natës” – Finalja Akti II

Interpretojnë:

Solistët, Kori dhe Trupa e Baletit të TKOB

 

***

“Radetzky March” – Johann Strauss

Interpretojnë:

Orkestra,Trupa e Baletit dhe Kori i TKOB