OPERA OPENING – COUNTDOWN
20 Shtator – ora 19:30
Sheshi “ Skënderbej”

Grand Gala me pjesët më të njohura solistike, orkestrale, koralet e famshme nga operat dhe baletet si: “La Sylphide”, “Arrëthyesi”  operat “La Traviata”, “Die Fledermaus”, “Il Trovatore” dhe “Carmen”.

GRAND GALA – EUROFOLK
21 Shtator – Ora 19:30
Sheshi “Skënderbej”

Një koncert shumë demokratik me këngë dhe kërcime nga kompozitorët dhe koreografët më të njohur me pjesë shqiptare dhe huaja.

 

Marrin Pjesë:

ORKESTRA E TKOB

Dirigjent: Cem Mansur

SOLISTËT DHE TRUPA E BALETIT TË TKOB

TRUPA E KORIT TË TKOB

Dirigjent : Dritan Lumshi

Në program:

Opera Carmen – G. Bizet

Uverturë

Egzekuton: Orkestra e TKOB

***

Arie e Carmen “Chanson Boheme” shkëputur nga Akti i dytë.

Interpretojnë: Vikena Kamenica

Solist baleti: Ledia Sulaj dhe Dion Gjinika

Trupa e korit dhe e baletit të TKOB

***

Arie e Carmen “ Habanera” shkëputur nga Akti i parë.

Interpretojnë: Vikena Kamenica & Kamela Islamaj dhe trupa e korit të TKOB

***

Aria e Escamillo “ Votre Toast” shkëputur nga Akti i dytë

Interpretojnë: Armando Likaj, trupa e kori i TKOB dhe fëmijët e shkollave 9-vjeçare të Tiranës

***

Baleti Arrëthyesi –  P.I. Cajkovski

Vallja Spanjolle

Interpretojnë: Rovena Shqevi, Dion Gjinika.

***

Vallja Kineze

Interpretojnë: Denada Rihstiç, Eltion Merja, Fioralba Zere, Enred Meolli.

***

Vallja Arabe

Interpretojnë; Erald Zela, Isida Mollaymeri, Alisa Gjoni, Elda Logo.

***

Vallja Ruse

Interpretojnë; Loreta Balla, Krist Dushmani, Besi Skura, Andi Vrapi.

***

Opereta  “Die Csardasfurstin”- Dueti “ Weisst du es noch “ – Heller Jubel (Silvia – Edvin)

Interpretojnë: Simona Karafili – Denis Skura

***

Opereta Die Csardasfurstin – E. Kalman

Aria e Silvia-s “Heia,heia ! In der mein Bergen ist Heimatland”

Interpretojnë: Ramona Tullumani

***

Opera “Il Trovatore” – G.Verdi

Korale “Chi del gitano!” e shkëputur nga akti i dytë

Interpretojnë: Kori i TKOB

***

Arie e Manrico “Di quella pira” shkëputur nga Akti i tretë

Interpretojnë: Armaldo Kllogjeri dhe kori i TKOB

***

Opera  Turandot – G. Puccini

Aria e Calaf “Nessun dorma”

Interpretojnë: Armaldo Kllogjeri & Eugent Bushpepa dhe kori i TKOB

***

Opera “La Traviata”

Korale e Ciganeve dhe e Picadors  “Noi siamo zingarelle” – ” Di madride noi siam mattadori ” shkëputur nga Akti i dytë tabllo e dytë

Interpretojnë: Trupa e korit dhe e baletit të TKOB

***

“Libiamo, ne’ lieti calici” shkëputur nga Akti i parë

Interpretojnë: Nina Muho, Armaldo Kllogjeri, Shpresa Beka, Denis Skura, Bledar Domi, Ogert Islami, trupa e korit të TKOB dhe fëmijët e shkollave 9-vjeçare të Tiranës

***

Opereta Die  Fledermaus – J. Strauss

Arie e Rosalinde  “”Klange der Heimat” shkëputur nga Akti i dytë.

Interpreton: Renisa Laçka

***

Éljen a Magyar! – Polka-schnell, Op. 332

Interpretojnë: Trupa e baletit e TKOB

***

“Genug damit genug” Finale e Aktit të dytë.

Interpretojnë: Ivana Hoxha, Renisa Laçka, Denis Skura, Erlind Zeraliu, Armando Likaj, Simona Karafili, Dorina Selimaj, trupa e korit dhe e baletit të TKOB

 

 

Cem Mansur – Dirigjent
Cem Mansur është një dirigjent turk. I shkolluar në Londër në Guildhall School of Music & Drama, ku mori çmimin prestigjioz “Ricordi Conducting”, për të vazhduar me tej studimet e tij në Institutin Filharmonik të Los Anxhelos me Leonard Bernstein.
Mansur ka qënë dirigjent i Operës Shtetërore të Stambollit midis viteve 1981 dhe 1989. Ai ishte dirigjenti kryesor i Orkestrës së Qytetit të Oksfordit nga viti 1989 deri në vitin 1997 dhe Orkestrën e Dhomës Akbank nga viti 1998 deri në vitin 2011. Në 2007 ai ka themeluar Filarmoninë Kombëtare të Rinisë Turke, e cila ka zhvilluar koncerte të shumta në qëndrat kryesore evropiane.
Ai ka drejtuar orkestra dhe kompani operash në Hollandë, Francë, Itali, Republikën Czecheke, Rumani, Hungari, Gjermani, Suedi, Spanjë, Meksikë, Izrael, Kroaci, Poloni, Afrikë e Jugut, Finlandë dhe Rusi, ku ka qenë mysafir i shpeshtë i Teatrit Mariinsky me ftesë të Valery Gergiev.
Cem Mansur ka realizuar premierën botërore të operës “Veni Creator” nga Arvo Part dhe premierën evropiane të Simfonisë së 4-të të tij me Orkestrën Filharmonike të Helsinkit. Ai ka dirizhuar premierën e operës së papërfunduar të Elgar “The Spanish Lady” dhe ringjalli operën angleze të Offenbach “Whitington” duke e egzekutuar atë në Londër.
Mansur është Presidenti i Shoqërisë korale Ipswich, institucioni i dytë më i vjetër në Angli dhe drejtori themelues i Muzikës Kombëtare të Rinisë Turke Filarmonia.

 

 

Koncerti dt 21 SHTATOR

Dirigjent: Edmond Doko

Solistet, Orkestra, Trupa e Baletit dhe Kori i TKOBAP

 

Në program:

Orpheus-Quadrille – Johann Strauss II

Egzekutonë: Orkestra e TKOB

 

“Funiculi funicula” – Luigi Denza

Interpreton: Denis Skura dhe Kori i TKOB

 

“For all seasons” – Yanni

Orkestruar: Gerti Druga

Egzekuton: Albana Leka dhe Orkestra e TKOB

 

Baleti Monger

Koreograf: Barak Marshall

Interpretojnë: Ledia Sulaj,Rovena Shqevi,Loreta Bala,Amela Prifti, Fjoralba Zere,Alisa Gjoni

Dion Gjinika,Kristi Dushmani,Besi Skura,Julind Dervishi,Andi Vrapi ,Anxhelo Mucollari.

 

“Thuaja rini” – Agim Krajka

Orkestrimi: Gerti Druga

Interpreton: Kamela Islamaj

 

“Czardas” – Vittorio Monti

Egekuton: Nikola Kondakci

 

“Eja merma pikëllimin” – Manos Hatzidakis

Interpreton: Renisa Laçka

 

“E dehur jam”

Interpreton: Ramona Tullumani

 

“Las Hijas de Zebedeo” –“Carceleras”- Ruperto Chapi

Interpreton: Ivana Hoxha

 

Baleti Fado

Koreograf: Daniel Cardoso

Interpretojnë: Loreta Bala,Ledia Sulaj,Adela Mucollari,Rovena Shqevi

Andi Vrapi,Kristi Dushmani,Eltion Merja,Julind Dervishi.

 

“Shtresat shtroi për të dy” shkëputur nga vepra teatrale “ Mehalla e engjëjve”

Orkestroi: Panos Vlachos

 

Interpreton: Renisa Laçka dhe Kori i TKOB

 

“Nothing else matter” – Metallica

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Kamela Islamaj

 

“The show must go on” – Queen

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Eugent Bushpepa dhe Kori i TKOB

 

“Këngët e rinisë”- Agim Krjka

Orkestroi: Gerti Druga

Interpreton: Xhieldo Hyseni dhe Kori i TKOB

 

“Ku vate moti & Lule lu”

Orkestroi: Gert Druga

Interpreton: Vikena Kamenica

 

“Kolazh me Këngë Shkodrane”

Interpreton: Aranit Hoxha

 

“Dite feste ne Tirane”

Interpreton: Trupa e Baletiti e Ansamblit Popullor