Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor në bashkëpunim me Ambasadën Austriake shfaq Grand Gala ” Alles Walzer ”

Kjo shfaqje ishte një mundësi për tu bashkuar në mbështetje të familjeve në nevojë, të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit, pasi të ardhurat nga biletat shkuan në fondin e rindërtimit të shtëpive të rrënuara nga tërmeti.

Me koreografi të Renato Zanella dhe dirigjentit austriak Ernst Theis.

 

 

NË PRAG TË NATËS SË VITIT TË RI, TKOB DHE AMBASADA AUSTRIAKE SJELLIN :

GRAND GALA “ALLES WALZER ”

Në Pallatin e Kongreseve, datë 28 Dhjetor ora 19:00.

Me pjesëmarrjen e:

Koreograf: Renato Zanella

Dirigjent: Ernst Theis

ORKESTRA E TKOB

SOLISTËT DHE TRUPA E BALETIT TË TKOB

TRUPA E KORIT TË TKOB

Dirigjent Kori: Dritani Lumshi

Në program:

Uverturë “Der  Zigeunerbaron” – Johann Strauss II

Egzekutoi:

Orkestra e TKOB

***

Opereta “Gräfin Mariza”- Aria “Hore ich Zigeunergeigen” (Mariza) – Emmerich Kalman

Interpretoi:

Dorina Selimaj

Egzekutoi:

Orkestra e TKOB

***

“Kaiser-Walzer” – Johann Strauss II

Interpretoi:

Ledia Sulaj & Gerd Vaso dhe Trupa e Baletit e TKOB

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

Opera “Don Giovanni” – Aria “Fin ch’han dal vino” (Don Giovanni) – Wolfgang Amadeus Mozart

Interpretoi:

Armando Likaj

Egzekutoi:

Orkestra e TKOB

***

Opera “Ritter Pasman” Op. 441 – Csárdás – Johann Strauss II

Interpretoi:

Adela Muçollari & Dion Gjinika

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“Schwipslied” – Johann Strauss II

Interpretoi:

Renisa Lacka

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“Der Vergnugungszug” Op. 281 – Johann Strauss II

Interpretoi:

Trupa e Baletit e TKOB

Egzekuton: Orkestra e TKOB

***

Opera “Don Giovanni” – Aria “La ci darem la mano” (Don Giovanni & Zerlina) – Wolfgang Amadeus Mozart

Interpretoi:

Armando Likaj & Renisa Lacka

Egzekuton: Orkestra e TKOB

***

Uverturë nga Opereta “Das Spitzentuch der Königin” – Waltz “Trüffel Couplet” – Johann Strauss II

Egzekutoi:

Orkestra e TKOB

***

Opereta ”Die lustige Witwe” – Dueti “Lippen schweign” – Franz Lehar

Interpretoi:

Ramona Tullumani & Klodian Kaçani

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“Unter Donner und Blitz, Polka Schnell” Op. 324 – Johann Strauss II

Interpretoi:

Odeta Dishnica & Anxhelo Muçollari, Lori Bala &Eltion Merja, Elda Logo & Lurdi Dodgjini dhe Trupa e Baletit e TKOB

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

Opera “Don Giovanni” – Aria “Oh capito Signor, si…” (Masetto) – Wolfgang Amadeus Mozart

Interpretoi:

Xhieldo Hyseni (Bass)

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“An der schönen, blauen Donau” Op. 314 – Johann Strauss II

Interpretoi:

Trupa e Baletit dhe Kori i burrave i TKOB

Egzekutoi: Orkestra

***

Opera “Lakmé” – “Dôme épais, le jasmine” (Flower Duet) – Léo Delibes

Interpretoi:

Vikena Kamenica & Renisa Lacka

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“Auf der Jagd” Polka schnell Op. 373 – Johann Strauss II

Interpretoi:

Adela Muçollari dhe djemte e Trupës së baletit të TKOB

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

Opera “Tosca” – Aria “E lucevan le stelle” – Giaccomo Puccini

Interpretoi:

Klodian Kaçani

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

Opereta “Das Spitzentuch der Königin” – Waltz “Rosen aus dem Süden” – Johann Strauss II

Interpretoi:

Enada Hoxha & Gerd Vaso, Ledia Sulaj & Dion Gjinika, Adela Muçollari & Fation Lito shoqëruar nga Trupa e Baletit e TKOB

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

Opera “Csárdásfürstin” – Aria “Heia, in den Bergen ist mein Heimatland” – Emmerich Kálmán

Interpretoi:

Eva Golemi & Dion Gjinika dhe Kori i TKOB

Egzekutoi: Orkestra e TKOB

***

“Tritsch-Tratsch-Polka” Op. 214 – Johann Strauss II

Interpretoi:

Soliste, Orkestra dhe Trupa e Korit dhe e Baletit e TKOB

 

Të gjitha të ardhurat nga shitja e biletave  shkuan për fondin e rindërtimit të shtëpive dhe shkollave të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit.