60 VJET HISTORI – ANSAMBLI POPULLOR I KËNGËVE DHE VALLEVE I FTUAR NË ESSEN TË GJERMANISË – 16 NËNTOR 2018

 

Në Program:

Vallja e Gështenjave                                                            

( solist: Besmir Aga, Olta Ahmetaj, shoqëron trupa e baletit të Ansamblit Popullor)

 N’at zaman t’asaj furije

( soliste: Irini Nikolla, shoqëron kori i Ansamblit Popullor )

Arbëreshes sime

( solist: Alban Tahiri, shoqëron kori i Ansamblit Popullor )

 Valle Dardhës (vajzat)

Valle Gorarçe (djemtë)                                                                                  

( Solist: Elton Cefa dhe Enkelejd Bajraktari, shoqëron trupa e baletit të Ansamblit Popullor )

 Kaba për Klarinetë dhe Orkestër popullore                                    

( solist: Artan Shabani, shoqëron orkestra e Ansamblit Popullor)

*Fry moj erë – *Qaj Maro, qaj moj bijë – *Xhinxhile

(Hysni Zela)

 Ritual i dasmës Tiranase                                                

( Trupa e baletit të Ansamblit Popullor )

Janinës ç’i panë sytë                          

(Grupi polifonik i Ansamblit Popullor)

Shkon djali tërmale

( Trupa e korit dhe orkestra e  Ansamblit Popullor )

Kolazh Shkodran   

(Solist: Aranit Hoxha)

 Tabllo koreografike Çame                                                

( Solist : Leonard Mitrushi & Helga Saraçi , shoqeron :trupa e baletit të Ansamblit Popullor )

 Këngët e popullit tim,                                                                                   

Potpuri Vlonjate

Kendo bilbili poshte te zalli

( solist: Irma Libohova)

 Tabllo vallesh me motive të Veriut