Folk Ensemble Orchestra: Alban Tahiri, Flogent Shatraj, Vladimir Hasimi, Bledi Luzi, Artan Shabani, Ana Shkjezi, Leonard Cara, Adriatik Cellmeta, Arbin Alimeri, Neki Kastrati

Dance Troupe: Genci Kastrati, Brikena Jaupaj, Gëzim Halili, Emiljana Jovani, Mirela Hotaj, Leonard Mitrushi, Helga Saraçi, Olta Ahmetaj, Jera Çurçija, Besmir Aga, Elton Cefa, Enkelejd Bajraktari, Leonard Deliaj, Ajkana Topalli, Arlind Mulgeci, Marjana Shkreta, Flavio Xhaferri

Organizers: NTOBFE

Place: Pazari i Ri in Tirana, 19&20 December –18:30

 

 

 

19 December, 18:30 – a concert with the participation of the Folk Ensemble’s Orchestra and Dance Troupe

 

“Albanian Soul 1” Concert

Program:

 

“Vallja e Shën Gjergjit”

Interpreters: Dance Troupe of Folk Ensemble

***

Dance: “Dueti i Tiranës”

Soloists: Helga Saraçi, Besmir Aga

***

“Vallja e Shupalit”

Soloists: Enkelejd Bajraktari, Arlind Mulgeci, Flavio Xhaferri

***

“Vallja e Fajës”

Interpreters: Dance Troupe of Folk Ensemble

Soloist: Elton Cefa

***

Orkestrale e Shqipërisë së Mesme për Klarinetë dhe Orkestër

Interpreters: Orchestra of Folk Ensemble

Soloist: Artan Shabani

***

Kaba për 2 Violina dhe Orkestër

Interpreters: Orchestra of Folk Ensemble

Soloists: Alban Tahiri, Flogent Shatraj

***

“Vallja e Tropojës”

Soloists: Helga Saraçi, Besmir Aga

***

“Vallja e Çobanit”

Soloist: Enkelejd Bajraktari

***

“Vallja e Skraparit”

Soloists: V. Libohova, Ajkana Topalli, Leonard Mitrushi, Elton Cefa

***

“Valle Dardhare”

Interpreters: Women of Folk Ensemble’s Dance Troupe

***

“Valle Jugu”

Interpreters: Dance Troupe of Folk Ensemble

 

 

 

 

20 December, 18:30 – a concert with the participation of the Folk Ensemble’s Orchestra and Dance Troupe

“Albanian Soul 1” Concert

Program:

 

“Ma fal at’ buzëqeshje”

Soloist: Aranit Hoxha

***

“Dallëndyshja”

Soloist: Aranit Hoxha

***

“Të desha me hakikat”

Soloist: Aranit Hoxha

***

“Valle për Violinë”

Soloist: Flogent Shatraj

***

“Jelekun Kadife”

Soloist: Genciana Paparisto

***

“Kur bien fyelli çiftelia”

Soloist: Genciana Paparisto

***

“Kaba” from The General Gramophone movie

Soloist: Artan Shabani

***

“Sa merak jam ba për ty”

Soloist: Lekë Pecnikaj

***

“Kolazh Gjakovar”

Soloist: Lekë Pecnikaj

***

“Instrumentale për Violinë”

Soloist: Alban Tahiri

***

“Mori vjollca që çel në saksi”

Soloist: Mirela Aliaj

***

“Potpuri Vlonjate”

Soloist: Mirela Aliaj

***

“Orkestrale e Veriut” (Whistle and Orchestra)

Interpreters: Orchestra of Folk Ensemble

***

“Mu aty ke shtat zymbylat”

Soloist: Aplikelda Qirko

***

“Pranvera filloi me ardh”

Soloist: Aplikelda Qirko

***

“Orkestrale e Jugut”

Interpreter: Orchestra of Folk Ensemble

***

“Isha vetëm tuj mendu”

Soloist: Iris Bega

***

“Kur pata nji lule të bukur”

Soloist: Iris Bega

***

“Baresha” (Whistle and Orchestra)

Soloist: Artan Shabani

***

“M’ka shku mendja me u fejue”

Soloist: Aranit Hoxha

***

“Bishtalecat palë palë”

Soloist: Aranit Hoxha