Solist i parë i trupës së baletit të TKOBAP, Dion Gjinika feston sot 40 vjetorin e lindjes.

Dion Gjinika ka lindur në 12 mars të vitit 1978 në Tiranë.
Prej 20 vitesh është pjesë e TKOBAP-së si një balerin profesionist. Gjatë këtyre viteve ka marrë pjesë në shumë shfaqje duke interpretuar një gamë të gjerë rolesh , të cilët kanë qënë të veçanta, role pikante e role karakteri.
Ndër rolet më pikante mund të përmendim atë Migel në baletin “Lola”; Prifti në baletin “Katedralja e Parisit” dhe “Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur”, Rothbart në baletin “Liqeni i Mjellmave” ; Toreadori në baletin “Don Kishoti”; Selimi në baletin “Halili dhe Hajria”; Hani në baletin “Shehrezade”, tregtari në baletin “Lumi i vdekur”, Hansi në baletin “Zhizel”; Probatini në baletin “Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë”; Shoti në baletin “Delina”; Cigani në baletin ”Coppelia”; Vdekja në baletin “Migjeniana”, Zjarri në baletin “Risveglio dell` Umanita”; Egoja në baletin “Carmina Burana”; e në shumë balete të tjera si “Romeo dhe Zhuljeta”, “Ballo e Diplomës”, “Arrëthyesi”, “Noces”, “La Stravaganza”, “Monger” etj.

Gëzuar ditëlindjen Dion!

Shih në Facebook

Solist i parë i trupës së baletit të TKOBAP, Dion Gjinika feston 40 vjetorin e lindjes.