P

01 dhe 03 Prill 2015, Ora 19.00

Baleti “ La Sylphide”

Dirigjent Stefano Ligoratti, Koreografia Ilir Kerni

Muzika Herman Lovenskiold

Interpreton: Trupa e Baletit te TKOB

04 Prill 2015, Ora 19.00

Filarmonia e Kosovës

Meshë për PAQE, Njeriu me armë”

Karl Jenkis

 05 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert i Ansamblit Popullor

 07 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert për orkestër e kor “Requiem Faure”

M° Sebastiano Rolli

Solistë: Armando Likaj (Bariton)

Besa Llugiqi (Soprano)

 9 Prill 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit (në skenë)

Përralla Hirushja

Interpretojnë: Orkestra e TKOB dhe aktorë të Teatrit.

Dirigjent: Edmond Doko

11dhe12 Prill 2015, Ora 20.00

Balet La stravaganza dhe Table

Koreografia Angelin Preljocaj dhe Daniel Cardoso

Interpreton Trupa e Baletit të TKOB

 13 Prill 2015, Ora 20.00

Cikli “Muzika e dhomës”

Mozart-Beethoven

Kuarteti frymor i TKOB-së,

E ftuar pianiste Merita Rexha

 14 Prill 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Koncert Koral (Holl)

Interpretojnë: Kori i TKOB Dirigjent: Dritan Lumshi

 15 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert Barok, Haendel

Solistë: Eriona Gjyzeli, Fatos Bardulla, Loreta Memaj,

Ilir Gjoka, Sadik Meniku, Etrita Ibrahimi

 16 Prill 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Baleti “Ballo e Diplomës”

Muzika Johann Strauss

Koreograf: Ilir kerni

Interpreton: Trupa e Baltit të TKOB

 17 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert Simfonik

Richard Strauss, Koncert për oboe, Manuel De Falla “El amor Brujo

M° Ruben Gimenez,

Solistë: Vikena Kamenica, Oscar Diago.

Në Piano: Ardita Bufaj

 19 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert Koral “Një Jetë A Cappella”

Interpretojnë: Kori i TKOB

Dirigjent: Dritan Lumshi

 20 Prill 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Perralla Hirushja (Holl)

Interpretojnë: Orkestra e TKOB

Dirigjent: Edmond Doko

 21 Prill 2015, Ora 20.00

Bashkëpumnim midis Fondacionit Kulturor Nermin Vlora

dhe Ansamblit Popullor

 23 Prill 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Ansambli Popullor

 25 Prill 2015, Ora 20.00

Koncert në Holl

Interpretojnë Solistët e TKOB

Shpresa Beka dhe Ylber Gjini

 28 dhe 30 Prill 2015, Ora 20.00

26 Prill 2015, Ora 20.00

(Provë Gjenerale e hapur për publikun)

OPERA “Le nozze di Figaro”  W.A.Mozart

Dirigjent: Edmond Doko

Regjisor Nikolin Gurakuqi

Me pjesëmarrjen e artistëve të rinj

01 Maj 2015, Ora 20.00

Ansambli Popullor në Festivalin e Gjirokastrës

Koncert përshëndetës

 04 Maj 2015, Ora 20.00

Koncert Simfonik

Mozart Nr 38, K 504  ” Praga”

Soliste: Mirela Lico

Ouverture “Le Ebridi”

Dirigjent: M°Giancarlo De Lorenzo

 06 Maj 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Koncert Koral

Interpretojnë: Kori i TKOB

Dirigjent: Dritan Lumshi

 07 Maj 2015, Ora 20.00

Koncert në Holl

“Pesë këngët e Shekspirit”

Soliste: Eva Golemi

 09 Maj Prill 2015, Ora 20.00

Koncert “Dita e Europës”

Koncert i sopranos Inva Mula

Me pjesmarrjen e tenorit Armaldo Kllogjeri

 Korit dhe Orkestrës Simfonike të TKOB

Dirigjent Noorman Widjaja

Butrint

10 Maj 2015

Ansambli Popullor në Festivalin e Gjirokastrës

09, 10 dhe 11 Maj 2015 Ora 20.00

PREMIERË Balet “4 Pieces”

Koreografia Daniel Cardoso

Interpreton Trupa e Baletit të TKOB

14 Maj 2015, Ora 20.00

Requiem Brahms

Koncert për Orkestër, Kor dhe Solistë

Solistë: Armando Likaj (Bariton)

Ulpiana Aliaj (Soprano)

Dirigjent: M° Paolo Carbone

 17 Maj 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Koncert Koral (Holl)

Interpretojnë: Kori i TKOB

Dirigjent: Dritan Lumshi

 18 Maj 2015, Ora 20.00

Cikli “Muzika e dhomës”

Trio Brahms me Piano

 20 Maj 2015, Ora 20.00

“Mbrëmje Gala”

koncert i grupit vokal të AP

në bashkëpunim me Institutin e fëmijëve në nevojë.

 21 Maj 2015, Ora 20.00

 PREMIERË

Koncert i Ansamblit Popullor

Jehona e Festivaleve

22 Maj 2015, Ora 20.00

Koncert në Holl

Ardita Bufaj (Piano)

 27 Maj 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Ansambli Popullor

 29, 31 Maj dhe 01,02 Qershor 2015 Ora 20.00

PREMIERË OPERA

“Pagliacci” Ruggero Leoncavallo

Me pjesmarrjen e sopranos Inva Mula

Solistë: Mariana Leka, Davide Le Verde, Walter Fraccaro
Ylber Gjini, Armando Likaj, Klodian  Kacani

Dirigjent: Michelangelo Mazza

Regjisore: Inva Mula

01 Qershor 2015, Ora 20.00

Përralla Hirushja (Pedonale)

Interpretojnë: Orkestra e TKOB dhe aktorë të Teatrit

Dirigjent: Edmond Doko

03 Qershor 2015, Ora 20.00

në Hollin e Koncerteve

Koncert Vokal Instrumental

Ansambli Popullor

04, 05, 06 Qershor 2015, Ora 20.00

Baleti “Fedra”

Bashkepunim me kompaninë “Balleto del Sud”

03 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert i Ansamblit Popullor

“Jehona e Festivaleve”

 07 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert Simfonik

Weber, Ouverture “Oberon” Weber,

Koncerti për Fagot, Mozart “Jupiter”

Dirigjent Edmond Doko,

Interpreton: Orkestra e TKOB

Solist: Orges Malaj

10 Qershor 2015, Ora 12.00

Edukimi përmes Artit

Ansambli Popullor

10, 11 dhe 12 Qershor 2015,

Ora 20.00

Baleti “ La Sylphide”

Koreografia Ilir Kerni

Muzika Herman Lovenskiold

Interpreton: Trupa e Baletit te TKOB

 13 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert Simfonik

Rossini, Ouverture Il turco in Italia, Mozart,

Koncert la Maxhor, Beethoven Smfonia Nr. 5

Me pjesmarrjen violinistit

Shkëlzen Doli

Dirigjent: Geoff Westley

14  Qershor 2015, Ora 20.00

Bashkëpunim me Trupën e Baletit të Kosovës

16, 17 Qershor 2015, Ora 20.00

Balet “4 Pieces”

Koreografia Daniel Cardoso

Interpreton Trupa e Baletit të TKOB

 18 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert i Ansamblit Popullor

në mjediset e Muzeut Kombëtar

 19 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert me pjesë nga Fledermaus

Interpretojnë: Solistët Lirike, Trupa e Baletit dhe Orkestra e TKOB

Dirigjent: Edmond Doko

 24 Qershor 2015, Ora 20.00

“ Mbrëmje valles shqiptare ”

 me krijimtari të Panajot Kanaçit (Artist i Popullit)

 27 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert i Ansamblit Popullor

Sarandë

27 dhe 28 Qershor 2015, Ora 20.00

Baleti “Giselle”

Muzika Adalphe Adam

Koreografia: Agron Aliaj

Dirigjent: Francesco Di Mauro

Interpreton: Trupa e Baletit te TKOB

30 Qershor 2015, Ora 20.00

Koncert Simfonik

Shostakovic

Simfonia Nr. 4, Brahms

Solist: Joel Blido

Dirigjent: M°Alessandro Cadario

03 Korrik 2015, Ora 20.00

Koncert në Holl

Solist: Orges Malaj, Ridvan Murtezi, Ilir Kodhima

04 dhe05 Korrik 2015, Ora 20.00

KOREOLABOS

Projekt që ka si qëllim promovimin e koreografëve të rinj

10 Korrik 2015, Ora 20.00

Koncert në Kosovë

Solist: Orges Malaj, Ridvan Murtezi, Ilir Kodhima

22 Korrik 2015

Trupa e baletit të TKOB në Tetovë