JANAR 2015

8  Janar 2015, Ora 19.00

PREMIERË Koncert Simfonik

Cikli  “Klasikët në opera”

J.S Bach, F. J Haydn, H Villa-Lobos

Bachiana Brasileiras Nr.5

Interpetojnë: Erjona Gjyzeli (soprano) Gëzim Bulcari (violinë), Kujtim Vorpsi (violonçel), Erik Tauzi (Oboe)

Dirigjent Edmond Doko

10  Janar 2015, Ora 19.00

Gala Operistike

“Bashkë, me zemër”

Koncert i solistëve të TKOB. Me pjesmarrjen e vecente te solistëve nga Kosova

W.A.Mozart,G.Donizetti,V.Bellini

Dirigjent Noorman Widjaja

13  Janar 2015, Ora 19.00

Baleti “Ballo e Diplomës”

Interpreton Trupa e Baletit të TKOB

Koreografia Ilir Kerni

Muzika Johann Struass

15 Janar 2015, Ora 19.00

Koncert Gala “Të rinjtë në opera”

Mozart dhe kontemporanet e tij.

Dirigjent Edmond Doko

16 Janar 2015, Ora 19.00 (holl)

Koncerti “Muzika e dhomës” Lider-R. Strauss

Sonila Baboci & Ardita Bufaj

16 Janar 2015, Ora 19.00

Baletet “Coppelia” & “La Stravaganza” Modena, Itali

Koreografi A.Preljocaj & I.Kerni

Muzika A. Vivaldi  & L. Delibes

17 Janar 2015, Ora 19.00

Koncert i Ansamblit Popullor, “Mozaik 2014”

 

20 & 22 Janar 2015, Ora 19.00

Baleti “Risveglio Dell’umanità”

Koreografia M. Stefanescu

Muzika I.Stravinsky,B.Smettana,Enescu

23 Janar 2015, Ora 19.00

Premierë

Cikli “Klasikët në Opera”

Cimarosa, A Rolla, W. A. Mozart

Soliste Abigeila Voshtina

Dirigjent Edmond Doko

24 Janar 2015, Ora 19.00

80-vjetori i Gaqo Cakos

25 Janar 2015, Ora 19.00

Koncert i Ansamblit Popullor “Koncert Vokal-Instrumental”

27 & 28 Janar 2015, Ora 19.00

Baleti “Coppelia” & “La Stravaganza”

Koreografia I. Kerni & A. Preljocaj

Muzika L.Delibes&A.Vivaldi

30 Janar 2015, Ora 19.00

Koncert Simfonik

Interpreton orchestra e TKOB

Tchaikovsky Simfonia Nr.5

Jean Sibelius Koncert per violine,

Solist Jonian Kadesha

M° Michalis Economou

 31 Janar 2015, Ora 19.00

Koncerti “Tre tenorët” Bashkepunim

 ————————————————–

SHKURT 2015

5  Shkurt 2015, Ora 19.00

Koncert i Ansamblit Popullor  “Mbrëmje e Valles Shqiptare” Nr.3

6 & 7  Shkurt 2015, Ora 19.00

Baleti Impact & Table

Koreografia Daniel Cardoso

 14, 16, 18 & 20 Shkurt 2015, Ora 19.00

12 Shkurt 2015, Ora 19.00 (Prove Gjenerale e hapur per publikun)

PREMIERË OPERAT

 “Suor Angelica” dhe “Gianni Schicchi”

Me pjesmarrjen e jashtezakonshme të Ermonela Jaho dhe Gëzim Myshketa

Dirigjent Sebastiano Rolli

Regjsor Marco Pucci Cattena e Gëzim Myshketa

 24  Shkurt 2015, Ora 19.00

Baleti Impact & Table

Koreografia: Daniel Cardoso

25 Shkurt 2015, Ora 19.00

Koncert i Ansamblit Popullor, “Rrënjët” Mbrëmje e Valles Shqiptare

28 Shkurt 2015, Ora 19.00

PREMIERË Koncert Simfonik

Nga cikli: “Krijuesit Shqiptarë në TKOBAP”

Kompozitorët: Gerti Druga, Fatos Lumani, Endri Sina

 ————————————————–

MARS 2015

4 Mars 2015, Ora 19.00

Koncert Ansambli Popullor

“Këngët e Pranverës”

 7 & 8 Mars 2015, Ora 19.00

Baleti “Coppelia”

Dirigjent  Stefano Ligoratti, Koreografia I. Kerni

Muzika L.Delibes

9 Mars 2015, Ora 19.00

Premiere

Koncert me Muzikë Dhome

Kuarteti i TKOB-së -Borodin & Arenskyi

13 Mars 2015, Ora 19.00

Ansamblit Popullor në Elbasan (Festa e Verës)

“Këngët e Pranverës”

 15, 17, 19, 21 Mars 2015, Ora 19.00

PREMIERË OPERA

 “Le nozze di Figaro” W.A.Mozart

Me pjesmarrjen e jashtezakonshme te sopranos Oriana Kurteshi

Dirigjent: Francesco De Mauri

Regjisor Nikolin Gurakuqi

 20 Mars 2015, Ora 19.00

Koncert i Ansamblit Popullor

 “Pranvera 2015”

 22 Mars 2015, Ora 19.00

Koncert Koral A Cappella në përvjetorin e

Dirigjentit te pare Shqiptare Milto Vako (30 Mars 1930)

 Dirigjon Dritan Lumshi

 27- 28 Mars 2015, Ora 19.00

PREMIERË Baleti “La Sylphide”

Dirigjent Stefano Ligoratti, Koreografia Ilir Kerni

Muzika Herman Lovenskiold