ss6 ss7 ss8 ss9

 

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Ndër aktivitetet ku Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore ka qënë pjesëmarrës janë, “Koncertet e Majit” të cilat janë organizuar për vite, që prej 1967 e deri në1990. Interpretimet e krijimeve muzikore dhe koreografike janë vlerësuar me çmime të para.

Shih në Facebook

ss10 ss11 ss12 ss13 ss14

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Foto të AKKVP-së nga “Koncertet e Majit” ndër vite.

Shih në Facebook

ss15

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore është ka qënë pjesëmarrës i Festivaleve Folklorike Kombëtare të Gjirokastrës të organizuara që nga viti 1968, duke qënë dhe një nga trupat më të suksesshme të këtyre festivaleve tepër të rënsdësishme

Shih në Facebook

ss16 ss17

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Foto të “Legjendës së këngës shqiptare”, Vaçe Zela ( Nder i Kombit ), solistes së parë të AKKVP – së nga viti 1968 deri në vitin 1988. Ajo me zërin e saj transmetoi tek spektatori emocione të fuqishme dhe të papërsëritshme

Shih në Facebook

ss18 ss19

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Një nga zërat e artë të solistëve këngëtarë të Ansamblit Popullor mbetet Irini Qirjako (Mjeshtre e Madhe), një nga emrat e shquar të këngës popullore e veçanërisht asaj polifonike. Ajo ka një karrierë të gjatë prej më shumë se katër dekadash në skenat e vendit e në ato botërore.

Shih në Facebook

ss20 ss21 ss22

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Foto të këngëtares Sabahete Vishnja, një ndër solistet më të njohura të Ansamblit Popullor. Me një zë natyror e plot cilësi, ajo është unike në interpretimin e jareve shkodrane, të këtyre këngëve që përfaqësojnë një kategori të veçantë në trashëgiminë tonë kombëtare

Shih në Facebook

ss23 ss24

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Merita Halili është një nga emrat e mëdhenj të muzikës sonë popullore, mbretëresha e muzikës së Shqipërisë së Mesme. Ajo me zërin e saj përfaqësoi me sukses këngën e bukur popullore në dhjetra koncerte të AKKVP-së brenda vendit, ashtu dhe në turnetë e koncertet jashtë vendit duke emocionuar me këngët e zërin e saj mijëra e mijëra dashamirës

Shih në Facebook

ss25 ss26 ss27 ss28 ss29

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore është dhe organizator i disa aktiviteteve të rëndësishme muzikore si: “Festivalin e këngës popullore”, në vitet 1974, 1976, 1979, “Festivalin e këngës popullore qytetare” 1990; “Festivalin e këngës popullore të përpunuar” në vitet 1981, 1982 si dhe “Takimin e Grupeve Popullore nga hapsira muzikore mbarë shqiptare”në vitin 1993

Shih në Facebook

ss30 ss31 ss32

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Foto nga Festivali i këngës popullore 1979 organizuar nga AKKVP

Shih në Facebook

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”