mh11 mh22 mh33 mh44 mh55

Në kuadër të kalendarit dedikuar “Edukimit përmes Artit”, trupa e Ansamblit Popullor sot interpretoi e bashkëbisedoi me nxenësit e shkollës “Mihal Grameno”.

U prezantua folklori i kultivuar shqiptar me disa pjesë si “Vallja e Fajës”, “Vallja e Shupalit”, “Kolazh nga grupi vokal, “Jelekun kadife”, “Jare shkodrane” etj. Gjithashtu u fol për vallet dhe polifoninë si një ndër supervlerat e folklorit muzikor shqiptar por dhe të traditës botërore folklorike në përgjithësi.

Shih në Facebook

Në kuadër të “Edukimit përmes Artit”, trupa e Ansamblit Popullor vizitoi shkollën “Mihal Grameno”