ans_1 ans_2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Themeluesi i vallëzimit shqiptar, krijuesi i simbolit të shqipes dhe koreografi që i dha emër AKKVP dhe Shqipërisë me krijimet e tij për një periudhë të gjatë(1964-1996), mbetet mjeshtri i madh Panajot Kanaçi Artist i Popullit. Emri i tij është i lidhur me kërcimtarët e shquar të AKKVP , që nga Lili Këlliçi dhe Mediha Lubonja te Leonora Dragusha, Irma Xhakola e Lili Cingu, që nga Enver Birko, Engjëll Tërshana e Mihallaq Stoja e deri te Besim Jazexhiu, Besim Zekthi e Rexhep Çeliku.
(në foto dy nga krijimet e tij)

Shih në Facebook

ans_3

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

“Valltarët tuaj ishin artistë të vërtetë , që me “Vallëzimin e shqipeve” më bënë të përfytyroj shqiponjat në fluturim”
(Nga jehona dhe vleresimi qe i ben shtypi turneut te AKKVP Algjeri Marok, Qershor 1963)

Shih në Facebook

turne1 turne2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
Një nga turnet e suksesshëm të AKKVP është turneu në Kinë, Vietnam, Kore, Bashkimin Sovjetik 1961

Shih në Facebook

vlers1 vlers2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

“Pasioni, temperamenti dhe gjallëria , ja cilat janë karakteristikat e valleve popullore shqiptare, që u lanë spektatorëve një përshtypje të paparë.” -(Këto janë ndër vlerësimet bërë artistëve të AKKVP nga shtypi i kohës, 1961)

Shih në Facebook

mil tuki

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
“Solistët Ibrahim Tukiçi, Luçie Miloti jo vetëm që kanë zë të bukur, por janë dhe ekzekutues të talentuar” – Kështu do të shprehej shtypi i kohës për interpretimet e tyre gjatë turneut të AKKVP në Kinë 1961

Shih në Facebook

shtyp1 trup1

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
“Takim me folklorin shqiptar ” – do ta cilësonte shtypi rumun shfaqjen e AKKVP në1966.

Shih në Facebook

france

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
Kjo foto na sjell ndërmend turneun që do të mbetet më i suksesshmi në historinë e AKKVP –së. Pjesëmarrjen në Festivalin e Dizhonit në Francë 1970, ku Ansambli ynë rrëmbeu “Gjerdanin e artë”

Shih në Facebook

shtyp2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

“Mbrëmë në Francë pati ciklon, ishte cikloni Shqiptar”.
“Ai ishte i lehtë si era, por nën këmbët e tij dridhet e gjithë toka” – Këto ishin disa nga përshtypje dhe vlerësimet pas koncertit të AKKVP -së në Dizhon të Francës 1970.

Shih në Facebook

gjer1 gjer2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”
“Shqipëria rrëmbeu “Gjerdanin e artë”, “mahniti spektatorët” – Kështu do të vazhdonte të shkruante shtypi francez për AKKVP , Dizhon – Francë 1970

Shih në Facebook

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Sukseset e Ansamblit Shtetëror të Këngëve dhe Valleve Popullore Algjeri Marok (1963) dhe Greqi (dokumentar 1978)

Shih në Facebook

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

“Nuk kuptohet qytetërimi ballkanik pa njohur kulturën e popullit tuaj, që me trashëgiminë dhe artistët popullorë, ka bërë atë që historia s’mund ta realizojë kurrë”- shkëputur nga vlerësimet e shtypit të huaj për AKKVP nga turneu në Francë

Shih në Facebook

france1

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor

”Foto e shkëputur nga turneu i AKKV në Francë 1980.
(Mjeshtri i valles R.Çeliku në Sheshin “Champs-Elysees” Paris -Francë

Shih në Facebook

cmime1 cmime2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor

Ansambli është pjesëmarrës i dhjetra festivaleve ndërkombëtare, kontinentale dhe ndërkontinentale, ku me repertorin, me virtuozitetin e valltarëve, vokalin e këngëtarëve dhe orkestrinën e tij, ka bërë që të jetë një nga Ansamblet më të kërkuara dhe ka marrë me dhjetëra çmime e medalje nga më të lartat

Shih në Facebook

kore1 kore2 kore3

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor
Një nga turnetë e suksesshëm që ka mbetur në memorien e AKKVP, është dhe turneu 3 mujor (maj-gusht)1974, në Kinë e Kore.

Shih në Facebook

https://www.youtube.com/watch?v=CUZf1MRmX7I

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor
“Folklori muzikor i veçantë, larmia e madhe e këngëve dhe valleve, e kostumeve, e repertorit të pasur të Ansamblit, e ka prekur vazhdimisht spektatorin e huaj”(shkeputur nga dokumentari per AKKVP)

Shih në Facebook

suedi1 suedi2 suedi3 suedi4 suedi5

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor
Foto nga turneu i AKKVP Suedi 1976

Shih në Facebook

shtypisuedi shtypisuedi1 shtypisuedi2

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor

“Sollët zjarr në zemrat tona“, “Arti juaj është njerëzor, art që i këndon jetës, dashurisë.
-( Kështu do të shprehej shtypi e spektatori për koncertet e AKKVP , Suedi 1976)

Shih në Facebook

kocert koncert1 koncert2 koncert3

Opera Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor

Këto foto na sjellin në mendje një nga elementët më të rëndësishëm të AKKVP gjatë këtyre 6 dekadave, atë të solistëve këngëtarë të cilët me interpretimet e tyre kanë pasuruar repertorin dhe kanë rritur suksesin dhe vlerësimet e këtij Ansambli

Shih në Facebook

anss1 anss2 anss3 anss4

Opera Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Disa foto të solistëve këngëtarë të AKKVP, lista e të cilëve është e gjatë dhe merita e tyre e jashtëzakonshme.

Shih në Facebook

60 vite histori – Ansambli Popullor