ans1a

Opera Histori – “60 Vite Histori – Ansambli Popullor”

Fotoja më poshtë është moment nga “Vallja e vajzave të Tropojës” në koncertin e parë premierë të AKKVP në vitin 1958. Terezina Vasia në librin e saj për koreografin G. Kaceli shprehet “ Kur e pa vallen njëshe të Tropojës, Gëzimi u mahnit dhe fantazia mori krahë, lëvizjet e mrekullueshme i nxitën imagjinatën e kësaj krijimtarie të rrallë.

Shih në Facebook

60 Vite Histori – Ansambli Popullor, “Vallja e vajzave të Tropojës” viti 1958